Latvijas pilsoņiem zūd interese par darbu Apvienotajā Karalistē (15)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Pase. Ilustratīvs attēls.
Pase. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpmāk, lai ieceļotu Lilebritānijā, drīkstēs uzradīt tikai pasi. Ar ID karti britu robežsargi var neielaist valstī. Tiesa, Latvijas pilsoņi, kuriem Lielbritānijā ir pastāvīgs statuss, vēl četrus gadus drīkstēs izmantot ID karti. Tikmēr vērojams Latvijas pilsoņu intereses zudums par darbu Apvienotajā Karalistē, vēsta "TV3 Ziņas".

Kā liecina TV3 Ziņu iegūtie dati no britu iekšlietu ministrijas, Latvijas pilsoņu emigrēšana strādāšanai Lielbritānijā ir būtiski nobremzējusies un vairs nevar runāt par Lielbritāniju kā pieprasītāko galamērķi.

No janvāra līdz septembrim darba vīzām pieteicās 470 Latvijas pilsoņu. 147 vīzu pieteikumi noraidīti. Iemesli netiek atklāti. Rezultātā – vīzas darbam Lielbritānijā saņēma vien tikai 13 kvalificētie profesionāļi un 95 sezonas strādnieki. Izsniegtas 216 izņēmuma gadījumu vīzas.

Foto: TV3 publicitātes foto

Lielbritānijā no jauna iebraukušo latviešu skaits vairs nav starp top astoņi valstīm, kā tas bija pirms “Brexit” un vīzu sistēmas ieviešanas.

Aizlidot uz Lielbritāniju un tad tur uz vietas meklēt darbu, piemēram, darbā iekārtošanas aģentūrās, vairs nedrīkst. Lai saņemtu vīzu, konkrētā darba vieta Lielbritānijā ir jāatrod, vēl esot Latvijā.

Britu vēstnieks raidījumā sacīja, ka iegūt atļauju strādāšanai Lielbritānijā vairs nav viegli. Darba vīzas neizsniedz katram. Tiek vērtēts, vai profesionālās spējas ir vajadzīgas Lielbritānijas tautsaimniecībai.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu