LTV: KNAB paviesojies Dobeles novada domē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šodien veikuši procesuālas darbības Dobeles novada domē, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Pēc neoficiālas informācijas, KNAB darbiniekus varētu būt ieinteresējusi nesenā varas maiņa pašvaldībā.

To, ka KNAB apmeklējis Dobeles novada domi, LTV apliecinājuši vairāki pašvaldības deputāti. Arī birojā raidījumam apstiprināja, ka šodien iepriekš sāktā kriminālprocesā tika veiktas kriminālprocesuālas darbības Dobeles novada pašvaldībā.

Pirmdien no amata gāzts Dobeles novada domes priekšsēdētājs Edgars Gaigalis (NA), un par jauno novada mēru ar desmit balsīm "par" tika ievēlēts Ivars Gorskis (LZS). Izšķirīgā balss, lai notiktu varas maiņa, piederēja domniekam Mārim Feldmanim, kurš tika ievēlēts no partijas "KPV LV".

Plašāku informāciju KNAB solīja sniegt, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm.

Jaunajam Dobeles domes priekšsēdētājam un izšķirošās balss īpašniekam KNAB kriminālprocesā neesot piemēroti nekādi statusi

Jaunajam Dobeles novada domes priekšsēdētājam Ivaram Gorskim (LZS) un izšķirošās balss īpašniekam balsojumā par līdzšinējā mēra gāšanu Mārim Feldmanim ("KPV LV") Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā neesot piemēroti nekādi statusi, aģentūrai LETA apalvoja abi deputāti.

Gorskis apstiprināja, ka KNAB darbinieki ir runājuši ar viņu, taču plašāk situāciju nekomentēja, jo nav tiesīgs to darīt. Vienlaikus domes priekšsēdētājam nav informācijas, ka viņam kriminālprocesā būtu piemērots kāds statuss.

"Mēs sadarbojamies ar iestādi. Ceram, ka situācija atrisināsies tuvākajā laikā," sacīja Gorskis.

Arī Feldmanis ir ticies ar KNAB darbiniekiem. Domniekam arī nav informācijas, ka viņam kriminālprocesā būtu noteikts kāds statuss.

Ar šonedēļ no amata gāzto domes priekšsēdētāju Edgaru Gaigali (NA) aģentūrai LETA sazināties pagaidām neizdevās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu