Navaļnijam piešķir Vācijas vārda brīvības balvu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozicionāram Aleksejam Navaļnijam un viņa Korupcijas apkarošanas fondam (FBK) trešdien tika piešķirta Vācijas demokrātijas un runas brīvības balva "M100 Media Award".

"Protams, mēs turpināsim," sacīja trimdā dzīvojošais Navaļnija sabiedrotais Leonīds Volkovs, viņa vārdā saņemot šo balvu Berlīnes piepilsētā Potsdamā.

Par spīti Kremļa represijām "mēs esam pierādījuši, ka korupcija ir cilvēktiesību problēma", piebilda Volkovs.

Krievijas Tieslietu ministrija augustā iekļāva aizliegto organizāciju sarakstā Navaļnija politiskās organizācijas - FBK, Pilsoņu tiesību aizsardzības fondu (FZPG) un sabiedrisko kustību "Navaļnija štābi".

Tieslietu ministrija 2020.gada oktobrī iekļāva FBK nekomerciālo organizāciju - ārvalstu aģentu reģistrā pēc tam, kad bija konstatēti vairāki naudas pārvedumi šim fondam no Spānijas un ASV.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja septembra beigās pret Navaļniju un viņa līdzgaitniekiem Leonīdu Volkovu un Ivanu Ždanovu ierosināja krimināllietu par ekstrēmistiskas kopienas izveidošanu.

Balvu "M100 Media Award" kopš 2005.gada piešķir žurnālistu žūrija no visas pasaules. Ar to tiek izrādīta atzinība cilvēkiem vai organizācijām, kas cīnās par runas un preses brīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu