Navaļnijs par vēlēšanām: Rezultāts tika truli nozagts (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ieslodzītais politiķis Aleksejs Navaļnijs ar sociālo tīklu starpniecību komentējis pagājušajā nedēļā notikušo vēlēšanu iznākumu, uzskatot, ka prezidenta Vladimira Putina režīms vienkārši “uzzīmējis” sev vēlamo rezultātu.

Pirmdien Centrālā vēlēšanu komisija paziņoja, ka galīgie vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti piektdien. Tomēr jau tagad ir skaidrs, ka valdošā partija “Vienotā Krievija” saglabās vairākumu arī jaunajā Valsts domes sasaukumā.

Opozīcija un neatkarīgie novērotāji jau apsūdzējuši Kremli rezultātu viltošanā.

Navaļnija līdzgaitnieki vēlēšanu priekšvakarā izvērsa tā dēvētās gudrās balsošanas kampaņu, aicinot vienmandāta apgabalos balsot par to kandidātu, kuram ir vislielākās izredzes pārspēt valdošās partijas kandidātu.

“Tehniski mēs redzam lielu “Gudrās balsošanas” panākumu, tomēr kopējo rezultātu par uzvaru nenosauksi. Mūsu rezultāts tika truli nozagts. Pārrakstīja pavisam primitīvā veidā,” vēlēšanu norisi raksturojis Navaļnijs.

“Viņi [Kremlis] atkal uzzīmēja sev uzvaru,” uzvēra Navaļnijs.

“Gudrās balsošanas” atbalstītie kandidāti pēc balsu skaitīšanas iecirkņos bija vadībā astoņos no 15 vēlēšanu apgabaliem Maskavā, tomēr pēc elektroniskā balsojuma rezultātu publiskošanas visi opozīcijas kandidāti zaudēja. Maskavā elektroniskās balsošanas rezultāti tika publiskoti ar pamatīgu kavēšanos.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu