Urbanovičs aicina Levitu sasaukt valdības sēdi Covid-19 krīzes pārvarēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Opozīcijā esošās partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aicina Valsts prezidentu Egilu Levitu sasaukt Ministru kabineta sēdi un panākt, ka valdība pieņem lēmumus, kas "dotu cerību" pārvarēt Covid-19 krīzi. Pašlaik atbildība par lēmumu pieņemšanu tiekot mētāta no vienas institūcijas uz citu.

Šodien jau ir sasaukta Krīzes vadības padomes sēde, kurā paredzēts lemt par turpmākiem Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem, bet pēc tam sēdē izvēlētos risinājumus paredzēts apstiprināt valdībā.

Kā informēja "Saskaņa", Urbanovičs uzskata, ka Latvijā ir iestājusies krīzes situācija - slimnīcas vairs nespēj uzņemt Covid-19 slimniekus, tiek atcelta plānveida medicīniskā palīdzība, ģimenes ārstiem nav kapacitātes palīdzēt visiem saviem pacientiem un ārsti brīdina, ka kuru katru brīdi arī viņu resursi izsīks.

"Mūsu valstī ir krīze, bet mūsu valstī nav valdības. Atbildība par lēmumu pieņemšanu tiek mētāta no vienas institūcijas uz citu, taču laiks tiek zaudēts,"

uzskata "Saskaņas" līderis, piebilstot, ka "tikmēr mirst cilvēki".

Viņš aicina Levitu uzņemties "visas pilnvaras, ko viņam sniedz Latvijas Satversme". Urbanovičs rosina Valsts augstāko amatpersonu sasaukt Ministru kabineta sēdi un panākt, lai tiek pieņemti lēmumi. "Šis ir laiks, kad jārīkojas. Vainīgos meklēsim, atradīsim un tiesāsim pēc tam," izteicies Urbanovičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu