Ieroču rūpnīcā Bulgārijā nozagti slepeni materiāli; aizturēti trīs ārvalstnieki (3)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Aizdomās par saistību ar slepenu dokumentu un detaļu pazušanu Bulgārijā aizturēti trīs valsts lielākā ieroču ražotāja "Arsenal" darbinieki-ārvalstnieki, ceturtdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Bulgārijas tiesībsargāšanas iestādes sāka izmeklēšanu pēc tam, kad oktobra sākumā privātais ieroču ražotājs paziņoja, ka pazuduši slepeni produkti un dokumentācija, kas varētu ieinteresēt gan vietējos, gan ārvalstu konkurentus.

Policija noskaidrojusi, ka 24 gadus vecs Lietuvas pilsonis, 60 gadus vecs Krievijas pilsonis un 59 gadus veca Lietuvas pilsone, kas "Arsenal" rūpnīcā nodarbojās ar kādas inovatīvas tehnoloģijas ieviešanu, 17.septembrī paņēmuši bezalgas atvaļinājumu, taču pēc tam nav atgriezušies savās darbavietās.

Viņi uz laiku izbraukuši no Bulgārijas, tomēr 2.oktobrī visi trīs manīti Kazanlakā, kur atrodas attiecīgā rūpnīca. Tas bijis dienu pirms tam, kad atklājās slepeno materiālu pazušana.

Visi trīs 5.oktobrī tika aizturēti uz robežas ar Grieķiju.

Policisti aizturēto automašīnās atraduši dokumentus un priekšmetus, kas, kā tiek uzskatīts, ir tieši saistīti ar izmeklēšanu "Arsenal" ieroču rūpnīcā, teikts ministrijas paziņojumā.

Aizturētie nogādāti Kazanlakas policijas iecirknī apsūdzību izvirzīšanai.

Kā ziņu aģentūrai BNS ceturtdien norādījusi Lietuvas Ārlietu ministrija, pagaidām tai nav nekādas informācijas par šo notikumu.

"Arsenal" ir lielākā un vecākā un ieroču un munīcijas rūpnīca Bulgārijā. Aukstā kara laikā tas bija vienīgais licencētais Krievijas Kalašņikova automātu ražotājs ārpus Padomju Savienības.

Līdz ar komunisma sabrukumu šīs licences kļuva par strīda objektu starp Sofiju un Maskavu, kura vairākkārt apsūdzēja Bulgāriju slavenā AK-47 viltošanā.

"Arsenal" tika pilnībā privatizēts 2011.gadā. Uzņēmums cita starpā ražo un eksportē rokas ieročus un artilērijas iekārtas, kā arī munīciju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu