10 vietas, kur brīvdienās baudīt “zelta rudeni" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
1 / 11
Nākamais
Foto: Publicitātes, Shutterstock, TVNET kolāža

Vēl tikai dažas nedēļas, un mūsu mīļais “zelta rudens” lēnām pārtaps par skaistu lapkriti. Kamēr koku lapas ir oranžās, sarkanās un skaisti sarkanās krāsās, izbaudi saulainās brīvdienas, kāp iekšā automašīnā vai vilcienā un dodies baudīt lapu krāšņumu, kamēr var. Esam sagatavojuši 10 idejas dažādiem un neparastiem mini-maršrutiem tepat, pa Latviju. Un, jā, tā nav tikai Sigulda, kaut gan arī to mēs šoreiz neaizmirsām, iezīmējot mazāk zināmas apskates vietas.

Šajā maršruta ceļvedī atradīsi gan gleznaino romantisma "pērli" Stāmerienas pili Gulbenes pusē, teiksmaino Alūksnes Tempļa kalnu, Siguldas apkārtnes "apslēptos" dārgumus, līdz kuriem ceļotāji parasti nokļūst retāk. Apskati arī aristokrātisko Cesvaines pili, apvienojot tās apskati ar Gaiziņa kalna mazo vai lielo pārgājienu.

Īpaši bērniem izklaidējošs būs maršruts uz Lielvārdes pusi – vēl atvērts ir atrakciju parks "Avārijas brigāde", turpat viesus gaida ārkārtīgi gleznainais Skulptūru parks.

Savukārt Sabile "aicina" pašu mājās darinātu vīnu cienītājus ar atpūtu franciskās noskaņās. Turpinot teiksmaino parku līniju, iesakām arī Tērvetes dabas parku un nedaudz nomaļo, ekscentrisko svešzemju koku "metropoli" Lēdurgas dendroparku.

Raksta turpinājums
1 / 11
Nākamais
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu