VIDEO ⟩ Uz veikalu ar sertifikātu. TVNET mēra apmeklētāju noskaņojumu vienā no Rīgas lielveikaliem (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie tirdzniecības centriem veic QR kodu pārbaudi
Pie tirdzniecības centriem veic QR kodu pārbaudi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 11. oktobrī, palielinoties saslimstībai ar Covid-19, stājās spēkā virkne jaunu ierobežojumu. Viens no tiem - personas bez Covid-19 sertifikāta turpmāk var apmeklēt tikai noteikta veida veikalus.

Neierasts skats šodien vērojams lielveikalos - pie ieejām tiek konrolēta cilvēku plūsma, tālāk apmeklētāji tiek laisti tikai ar Covid-19 izslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu. Lai noskaidrotu cilvēku noskaņojumu, portāls TVNET rīta pusē devas uz tirdzniecības centru "Akropole".

Apmeklētāju noskaņojums šeit rīta stundā atspoguļo norises sabiedrībā kopumā. Vieni jaunos ierobežojumus atbalsta, citi uzskata tos par netaisnīgiem; ir arī informācijas trūkums un dezinformācijas sagrozītā izpratne par vakcinācijas ietekmi uz veselību. Tāpat dažas māmiņas ir pārsteigtas, ka lielveikalā netiek ielaistas kopā ar maziem bērniem, kuri nav vakcinēti.

Neierasta cilvēku rinda vērojama arī pie ārpusē novietotā vakcinācijas punkta, kur lielākā daļa nelabprāt piekrīt sarunai. Taču viens no rindā stāvošajiem atzīst, ka vakcinējas tikai, lai varētu apmeklēt veikalus un izbaudīt citas vakcinēto privilēģijas. Vairāk skaties video!

Jau vēstīts, ka no pirmdienas valstī uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Tostarp ieviesti ierobežojumi tirdzniecības vietām. Tirdzniecības vietas, kuras varēs apmeklēt arī personas bez Covid-19 sertifikāta, ir pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikāciju veikali un degvielas uzpildes stacijas. Šajās vietās uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 25 kvadrātmetru platība.

Savukārt, strādājot drošajā režīmā, uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 15 kvadrātmetri.

Brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros varēs strādāt tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali un telekomunikāciju veikali. Tāpat būs pieejami tādi pakalpojumu sniedzēji kā kurpnieks un ķīmiskās tīrītavas.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu