Merkeles CDU līdz gada beigām ievēlēs jaunu vadību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienība (CDU) līdz gada beigām ievēlēs jaunu vadību, pirmdien pavēstīja CDU ģenerālsekretārs Pauls Cīmiaks, ieskicējot plānus jaunam partijas startam pēc vājā snieguma Bundestāga vēlēšanās, kurās CDU piekāpās sociāldemokrātiem (SPD).

Pēc 16 gadiem pie varas Merkeles vadībā CDU ar vēsturiski vājākajiem Bundestāga vēlēšanu rezultātiem šobrīd atrodas krīzes situācijā.

CDU līderis Armīns Lašets pagājušajā nedēļā signalizēja par gatavību atkāpties no amata, tādējādi aizsākot vadības atjaunošanas procesu.

Datums kongresam, kurā tiks izraudzīta jaunā vadība, tiks izziņots 2.novembrī, sacīja Cīmiaks.

Parijas līderi "šodien vienbalsīgi vienojās, ka mēs ievēlēsim pilnīgi jaunu izpildvaldi", viņš norādīja, piebilstot, ka attiecībā uz kalendāru "logs tam ir gada beigas".

CDU veikusi provizorisku rezervāciju iespējamai kongresa norisei Drēzdenē laikā no 6. līdz 13.decembrim, vēsta laikraksts "Bild".

Ziemeļreinas-Vestfālenes premjerministrs Lašets CDU līdera amatā tika ievēlēts janvārī.

Kādu valdīja optimisms, ka Lašetam ir labas izredzes kļūt par Merkeles mantinieku, tomēr CDU reitingi sāka slīdēt uz leju, kad Lašets pieļāva vairākas publiskas kļūmes.

Merkele centās atbalstīt Lašeta kampaņu, piedaloties aģitācijas pasākumos, tomēr tas nebija pietiekami, lai konservatīvo bloks gūtu uzvaru vēlēšanu dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu