Foto ⟩ Spānijā sejas maskās aizrit militārā parāde

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Epidemioloģiskajai situācijai Spānijā uzlabojoties, Madridē šodien norisinājās Nacionālās dienas militārā parādē ar vairāk nekā 2000 karavīru piedalīšanos, un Spānijas premjerministrs Pedro Sančess aicināja tautu uz vienotību.

Premjerministru parādē sagaidīja ūjināšana no tiem skatītājiem, kas acīmredzot noskaņoti kritiski pret Sančesa kreiso valdību. Tikmēr pūlis uzgavilēja Spānijas karalim Felipem un karalienei Letīcijai.

Lai gan Sančess ir noskaņots pret ierosinājumu sarīkot referendumu par Katalonijas neatkarību, valdība sākusi sarunas ar Katalonijas reģionālajām varasiestādēm par Spānijas konstitucionālās krīzes atrisināšanu.

"Šajā 12.oktobrī vēlreiz apstiprināsim to, kas mūs vieno, kas padara mūs lieliskus kā sabiedrību, kas padara Spāniju par viesmīlīgu, atvērtu, daudzveidīgu valsti. Svinēsim savu apņemšanos, solidaritāti, sadarbību, daudzpusību. Svinēsim to, kas mēs esam," tvierī aicināja Sančess.

Militārajā parādē piedalījās aptuveni 2656 karavīri, tika izrādīti 115 militārie spēkrati un pārlidojumus gaisā veica militārās lidmašīnas.

Pērn pandēmijas dēļ parāde tika atcelta, bet 2019.gadā tradicionālajā parādē piedalījās aptuveni 4000 karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu