Pujāts un Martukāns prasa valstij atlīdzināt kaitējumu par izbeigtajiem kriminālprocesiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts piedalās mediju pasākumā Krāslavas novada Robežniekos, kur uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs ar mērķi kavēt nelegālo migrantu plūsmu.
Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts piedalās mediju pasākumā Krāslavas novada Robežniekos, kur uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs ar mērķi kavēt nelegālo migrantu plūsmu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts un viņa vietnieks Juris Martukāns vērsušies Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu par kaitējuma atlīdzināšanu par pret viņiem izbeigtajiem kriminālprocesiem, apliecināja Valsts robežsardzē.

Amatpersonas gan patlaban nekomentēja kādu summu lūgts kompensēt.

Kriminālprocesā un administratīvo pārkāpumu lietvedībā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanas likumā teikts, ka lēmējiestāde par kriminālprocesā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu ir Ģenerālprokuratūra, ja lēmums, kas ir par pamatu tiesībām uz kaitējuma atlīdzinājumu, pieņemts pirmstiesas kriminālprocesā.

Ģenerālprokuratūras lēmumu par kaitējuma atlīdzināšanu var pārsūdzēt tiesā saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

Jau ziņots, ka saistībā ar iespējamām nelikumībām valsts austrumu robežas izbūvē Iekšējās drošības birojs (IDB) dažādus nodarījumus inkriminēja esošajai Valsts robežsardzes vadībai. IDB gan šogad saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi izbeidzis kriminālprocesus pret Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu un viņa vietnieku Juri Martukānu. Martukānam kriminālprocesā bija inkriminēts dienesta viltojums, bet Pujātam valsts amatpersonas bezdarbība.

Tāpat ziņots, ka IDB līdz šim ir noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu un rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu kopumā piecos ar valsts austrumu robežas izbūvi un aprīkošanu saistītos kriminālprocesos. Šajās lietās figurē toreizējie robežsargi,

bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars un, uzņēmēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu