Šonedēļ norisināsies drošības un politikas forums "Rīgas konference 2021"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valdis Kaulins

15. un 16. oktobrī norisināsies ikgadējais starptautiskās drošības un politikas forums Rīgas konference 2021. Šogad konferences dalībniekus uzrunās arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs, kā arī diskusijās piedalīsies Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa un Rumānijas prezidents Klauss Johannis. Portālā TVNET varēs sekot konferences tiešraidei.

Kopš 2006. gada Rīgas konference ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem drošības un ārpolitikas jautājumu forumiem Baltijas jūras reģionā. Konference sniedz iespēju iesaistītajām pusēm apzināt pašreizējās tendences un iesaistīties dialogā par globālajiem procesiem.

Konferences dalībnieki spriedīs par aktuālākajiem ārējās un drošības politikas jautājumiem, tai skaitā Afganistānas notikumu ietekmi uz starptautisko drošību, Ķīnas un ASV sāncensību, politisko situāciju Baltkrievijā. Tāpat arī šogad tiks apspriestas tādas tēmas kā NATO 2030 dienaskārtība, ES Zaļais kurss, reģionālā un globālā drošība, datu drošība un daudzas citas.

Paralēli konferences pamata programmai tiek organizētas arī piecas atsevišķas diskusijas, apspriežot sieviešu lomu stabilitātes atjaunošanā pēc konflikta, Baltijas jūras reģiona drošību, Trīs jūru iniciatīvas aktualitāti, kā arī citas tēmas. Pilna programma ir pieejama konferences mājaslapā.

Lai gan sākotnēji tika plānots klātienē uzņemt vairākus simtus konferences dalībnieku un mediju pārstāvju, Covid-19 pandēmijas izraisītā epidemioloģiskā stāvokļa pasliktināšanās dēļ tika pieņemts lēmums ievērojami samazināt dalībnieku skaitu, kā arī atcelt jebkādas saviesīgas pulcēšanās, atstājot tikai darba diskusijas. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ieradīsies tikai dalībnieki ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Tiks ievēroti pastiprināti epidemioloģiskās drošības pasākumi. Plašākai sabiedrībai būs iespēja tiešsaistē sekot līdzi konferences galvenajai programmai Latvijas Transatlantiskās organizācijas Facebook un Youtube lapā, kā arī tiešraidē portālā TVNET.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks aicina sekot līdzi starptautiskā drošības un politikas foruma Rīgas konference 2021 diskusijām, stāstot, ka tajās “meklēsim atbildes uz jautājumiem par to, kā mūsdienu liberālajām demokrātijām cīnīties ar hibrīdo apdraudējumu, kā stiprināt transatlantisko saikni, lai nākotnē kopīgi uzveiktu tādus drošības izaicinājumus kā kiberapdraudējums, dezinformācija vai migrantu krīze.”

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju. Konferences partnerorganizācijas ir NATO Publiskās diplomātijas nodaļa un Konrāda Adenauera fonds Baltijas valstīs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu