Pašvaldību vēlēšanas Igaunijā: no partijām visvairāk balsu Centra partijai (1)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Elmo Riig

Igaunijā svētdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās no politiskajām partijām visvairāk balsu ieguvusi Centra partija, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie rezultāti.

Visvairāk balsu - 24,5% - saņēmušas vēlēšanu apvienības, tām ar 24,1% balsu seko Centra partija.

Liberālā Reformu partija, kas kopā ar Centra partiju veido Igaunijas valdošo koalīciju, ieguvusi 17,4% balsu.

Tālāk seko labēji populistiskā Konservatīvā tautas partija (EKRE), kas saņēmusi 13,2% balsu, nacionālkonservatīvā partija "Tēvzeme" (8,4% balsu), parlamentā nepārstāvētā liberālā partija "Igaunija 200" (6,1% balsu), Sociāldemokrātiskā partija (5% balsu), parlamentā nepārstāvētā Zaļo partija (1,1% balsu).

Neatkarīgie kandidāti ieguvuši 0,3% balsu.

Tallinā Centra partija saņēmusi 45,2% balsu un 38 deputātu vietas, līdz ar to tā galvaspilsētā vairs nevarēs valdīt viena pati, kā tas bijis līdz šim, un tai būs jāveido koalīcija. Otrajā vietā ar 18% balsu un 15 vietām ir Reformu partija, tālāk seko "Igaunija 200" (9,6% balsu un astoņas vietas), EKRE (9,4% balsu un astoņas vietas), Sociāldemokrātiskā partija (7,5% balsu un sešas vietas) un "Tēvzeme" (7,1% balsu un piecas vietas).

Tartu Reformu partija ieguvusi 19 deputātu vietas, EKRE un "Igaunija 200" - katra astoņas vietas, Sociāldemokrātiskā partija - piecas vietas, Centra partija - četras vietas.

Narvā bijušās pilsētas mēres un kādreizējās iekšlietu ministres Katri Raikas izveidotais "Katri Raikas saraksts" saņēmis 15 deputātu vietas, Centra partija - 10 vietas, saraksts "Lai dzīvo Narva!" - četras vietas un "Igaunija 200" - divas vietas.

Pērnavā EKRE būs 10 deputātu vietas, Reformu partijai un sarakstam "Pērnava apvieno" - katram deviņas vietas, "Tēvzemei" - sešas vietas un Centra partijai - piecas vietas.

Kohtla-Jervē Centra partija ieguvusi 12 deputātu vietas, Sociāldemokrātiskā partija - piecas vietas, saraksts "Pārstartēsim Kohtla-Jervi" - četras vietas, bet Reformu partija un vēlēšanu apvienība "Progress"- katra divas vietas.

Vīlandē saraksts "Ar visu sirdi Vīlandē" izcīnījis astoņas deputātu vietas, Reformu partija - septiņas vietas, EKRE un "Tēvzeme"- četras vietas, Centra partija un "Igaunija 200"- katra divas vietas.

Rakverē "Tēvzemei" būs deviņas deputātu vietas, Centra partijai un EKRE - katrai četras vietas, Sociāldemokrātiskajai partijai - divas vietas, bet Reformu partija un "Igaunija 200" katra ieguvusi vienu vietu.

Igaunijas pašvaldību vēlēšanās piedalījušies 54,8% balsstiesīgo pilsoņu. Abās lielākajās pilsētās Tallinā un Tartu vēlētāju aktivitāte bijusi 54,6%.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā vēlētāju aktivitāte bija 52,2%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu