VP vērtēs epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu Brieža cīņas laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu
Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu Foto: Jānis Škapars / TVNET

Ir sākts administratīvā pārkāpuma process par epidemioloģiskās drošības prasību iespējamu neievērošanu sestdien notikušās Maira Brieža cīņas laikā, informē Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Krista Andersone. 

Andersone norāda, ka šobrīd tiek precizēti notikušā apstākļi, kā arī ir pieprasīts paskaidrojums pasākuma organizatoriem par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu pasākuma laikā. 

Cīņas organizatori ir «Wasserman Boxing», tā norādīja Arēna Rīga pārstāvji. «Wasserman» ir aģentūra, kuras galvenā mītne atrodas Losandželosā. Aģentūra nodarbojas ar sporta mārketingu un talantu meklēšanu un pārvaldīšanu. Tās Londonas apakšnodaļa "Wasserman boxing" nodarbojas ar boksa promotēšanu. 

Organizācijas pārstāvis Edvards Rofs uz TVNET lūgumu komentēt situāciju atbildēja, ka savu vērtējumu sniegs tuvākajā laikā. 

Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps norādīja, ka epidemioloģiskās drošības noteikumi radījuši daudz neskaidrību, gatavojoties cīņai. «Vienubrīd pat bija diskusija, vai bokseriem arī ringā ir jāvelk maskas,» viņš bilda. 

Jau ziņots, ka VP vērtēs epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu «Mesa» koncerta laikā. Koncerta laikā daudzi apmeklētāji nelietoja respiratorus vai arī lietoja tos nepareizi, lai gan Covid-19 pandēmijas dēļ ārkārtējās situācijas laikā visos Latvijas kultūras pasākumos, kuros nav fiksētas vai personalizētas sēdvietas, ir noteikta obligāta prasība pilnīgi visiem apmeklētājiem lietot «FFP2» tipa respiratoru. Koncertu varēja apmeklēt tikai personas ar Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu.

Pasākuma organizatori apgalvoja, ka lielākā daļa koncerta apmeklētāju respiratorus valkāja korekti. «Apsardzes darbinieki sekoja līdzi, lai šie respiratori tiktu lietoti, un aizrādīja, ja tā nebija,» sacīja koncerta organizators Kaspars Jansons, piebilstot, ka tie, kuriem tika palūgts uzlikt respiratoru pareizi, to arī izdarīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu