IeM Informācijas centra priekšniecei Lapiņai samazina algu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra priekšniecei Līga Lapiņai saistībā ar neatbilstošu procedūru videonovērošanas sistēmas iepirkumā piespriests disciplinārsods - mēnešalgas samazināšana.

IeM preses pārstāve Samanta Nalivaiko apliecināja, ka disciplinārlietā tika konstatēts Lapiņas disciplinārpārkāpums, paredzot videonovērošanas sistēmas iepirkuma veikšanu neatbilstošā procedūrā.

Par minēto disciplinārpārkāpumu tika piemērots disciplinārsods - mēnešalgas samazināšana par 20% uz sešiem mēnešiem.

Lapiņa lēmumu var pārsūdzēt.

Lapiņa iepriekš tika atstādināta no amata pienākumu pildīšanas. Tas darīts, jo viņai piemērots drošības līdzeklis krimināllietā, kura patlaban ir Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā. Minētais lēmums joprojām ir spēkā.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa Lapiņas krimināllietu skatīs 2022.gada 19.janvārī plkst.11.

Apsūdzība celta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Mantas nosaukums prokuratūras paziņojumā nav minēts, taču LETA jau rakstīja, ka saskaņā ar Iekšējās drošības biroja (IDB) iepriekš informēto tā ir sakaru ierīce.

Pēc to sagatavošanas, apzinoties, ka konkrētā manta paliks citas personas lietošanā, amatpersona izmantojusi tai piešķirtās pilnvaras un apstiprinājusi attiecīgās mantas norakstīšanas aktu, informēja prokuratūra.

Jau ziņots, ka jūlija beigās IeM tika pabeigta iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) ierosinātā dienesta pārbaude saistībā ar divām IC rīkotajām iepirkuma procedūrām - "Videokameru iegāde un uzstādīšana uz četriem gadiem" un "Drošu tehnoloģisko rīku un risinājumu izveide četriem gadiem".

Dienesta pārbaudē konstatēti vairāki pārkāpumi, kuru rezultātā iekšlietu ministre lēmusi lūgt Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) sākt administratīvā pārkāpuma lietvedību saistībā ar iespējamiem Publisko iepirkumu likuma normu pārkāpumiem, kā arī ierosināt disciplinārlietu pret IC vadītāju Līgu Lapiņu un uzdot IC izvērtēt iepirkuma komisijās iekļauto IC darbinieku rīcību Darba likumā noteiktajā kārtībā.

IeM secināja, ka uzņēmuma "KB Open" iesniegtais piedāvājums neatbilda sarunu procedūras nolikumā izvirzītajām prasībām, kā rezultātā "KB Open" bija izslēdzams no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā. Minētais uzņēmums iepirkuma laikā piederēja toreizējās IeM parlamentārās sekretāres Signes Boles dēlam Kārlim Bolem, taču Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Boles darbībā interešu konfliktu nav konstatējis.

Lai novērstu iespējamus pārkāpumus un neradītu zaudējumus nākotnē, IC ir lēmis apturēt sadarbību ar uzņēmumu "KB Open". Lai novērstu aizdomas par iespējamām pretlikumīgām darbībām, IC veiks padziļinātu izpēti un izvērtējumu par to, vai iespējams turpināt sadarbību ar "KB Open". Patlaban šis process joprojām turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu