Saeimas komisija rosina izveidot padomi jautājumiem par drošību uz ūdens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgs Ministru kabinetu (MK) izveidot padomi, kura būtu atbildīga par informatīvajām kampaņām un citiem saistītiem jautājumiem par drošību uz ūdens.

Šodienas Saeimas komisijas sēdē vairāki deputāti norādīja, ka esošais regulējums neļauj veidot vienotu izpratni par drošību uz ūdens. Komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš sēdes dalībniekiem sacīja, ka pašlaik katra iesaistītā institūcija veido savas informatīvās kampaņas, jo pašlaik neeksistē kāds augstākstāvošs dokuments vai padome, kura nodarbotos tieši ar šo konkrēto problēmu.

"Mums ir alkohola novēršanas padome, līdz ar ko neredzu problēmu izveidot arī padomi, kura nodarbotos ar jautājumiem par drošību uz ūdens," uzsvēra Kaimiņš.

Jaunās konservatīvās partijas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla apgalvoja, ka problēma nav cilvēkos, kuri prot peldēt, bet gan tajos, kuri nepieskata savus bērnus. "Tas ir attieksmes jautājums. Mums ir sajūta, ka bargs likums ļaus situācijai uzlaboties, bet, manuprāt, tas nenotiks," sacīja deputāte, uzsverot, ka ir jāpaplašina informatīvās kampaņas, lai manītu pašu attieksmi pret dzīvību un tās vērtību.

"Mums ir piemērs ar vakcinācijas pret Covid-19 procesu, sabiedrību Latvijā ir grūti par kaut ko pārliecināt," pauda Beitnere-Le Galla.

Iepriekš komisija 14.septembrī rosinājusi veidot darba grupu, lai uzlabotu drošību uz ūdens.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš norādīja, ka, vērtējot drošību uz ūdens, situācija Latvijā ir dramatiska. Pagājušā gada laikā noslīkuši 129 cilvēki. Deputāts atzina, ka īpaši satraucoša ir statistika vecuma grupā līdz 14 gadiem, kur 43% no nāves gadījumiem iemesls ir bijusi noslīkšana. Kaimiņš atzīmēja, ka darba grupa ir tikai pirmais solis, lai risinātu situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu