Citskovskis: Saeimai jānosaka, kādas tiesiskās sekas būs nevakcinētiem parlamenta deputātiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Wikipedia

Saeimai un tiesu varai jāsniedz skaidras atbildes, kādas pēc 15.novembra tiesiskās sekas būs nevakcinētiem parlamenta deputātiem un tiesnešiem, šodien žurnālistiem sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Atbildot uz jautājumu saistībā pienākumu valsts pārvaldes darbiniekiem vakcinēties līdz 15.novembrim, Citskovskis norādīja, ka jautājums par tiesiskajām sekām Saeimas deputātiem, kuri nebūs vakcinējušies, ir jārisina Saeimai, un attiecībā uz nevakcinētajiem tiesnešiem tiesu varai.

VK vadītājs uzsvēra, ka uz attiecībā uz pārējiem valsts pārvaldē strādājošajiem, kuri nebūs vakcinējušie līdz 15.novembrim, ir sagatavotas vadlīnijas, kā būs jārīkojas.

Vaicāts, vai jauno ierobežojumu dēļ līdz 15.novembrim būs pārtraukta arī autoskolu darbība, Citskovskis norādīja, ka ir pārtrauktas visa veida klātienes mācības.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) iepriekš pieļāva valsts tiesību ekspertu pieaicināšanu, lai viņi izvērtē, vai valdības pieņemtais rīkojums, kas paredz pienākumu publiskā sektora amatpersonām vakcinēties pret Covid-19, ir attiecināms arī uz Saeimas deputātiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu