Ziemas riepām beidzot saprotamāks marķējums

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ziemas sezonai gribēsit nopirkt jaunas riepas? Esam sabaidījuši, ka riepu varētu trūkt. Ir cits jautājums - ko izvēlēties? Piemēram Kleber, kas ir viens no senākajiem riepu zīmoliem, kas dibināts 1910. gadā un kopš 1980. gada pieder Michelin.

Visiem, kas tuvākajā laikā brauks lūkot jaunas ziemas riepas, jārēķinās, ka uz tām var būt neierasts marķējums.

Gundars Liekne, InterCars Riepu tirdzniecības nodaļas vecākais speciālists: "No šī gada maija Eiropas Savienībā ir jauns autoriepu marķējums. Ja kādreiz bija 7 vērtību iedalījums, tad tagad tas samazināts uz piecām. Pašreiz norādīts skaļums ar burtiem A, B, C."

Gundars Liekne arī piebilst, ka jaunais marķējums beidzot nodalīs vasaras un ziemas riepas: "Ziemas riepām ir papildu simbols, kas norāda, ka riepa testēta ziemas apstākļos. Ja tā ir Centrāleiropas ziemas riepa, tad nāk virsū sniegpārsliņa. Skandināvijas tipa riepām nāk virsū kalniņš ar ledu."

Ja mums ir darīšana ar kārtīgu ziemas riepu, sniegpārsliņas simbolam jābūt arī uz pašas riepas. Ja tomēr rodas šaubas, palīdzēs vēl viens jaunums - QR kods.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Gundars Liekne: "Meklējot riepas, redz uzlīmi, var noskenēt QR kodu, un telefonā parādīsies detalizēts apraksts."

Jaunais marķējums arī mazinās pircēju apsēstību ar pēc iespējas "augstākiem" burtiem, norāda eksperts. Jo novērtējums būs ar "augstākiem" burtiem, jo riepa būs mazāk piemērota ziemai. Piemēram, ja gribam mīkstu gumiju, lai riepa strādā salā un ir saķere, tad burtiņiem jāiet uz leju. Ja riepas apzīmējumā būs A un A, tad tā derēs tikai gludam asfaltam.

Ziemas riepu marķējums
Ziemas riepu marķējums Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Man kā klasisku vērtību cienītājam imponē Kleber atgriešanās. Noskaidrojām, ka riepu trūkums te nedraud. Un vēl - kad pirksiet jaunas ziemas riepas, paskatieties, vai virsū ir sniegpārsliņas simbols, jo M+S, tās vēl nav ziemas riepas."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu