Naglis: Svarīgi jau tagad spert nākamo soli un domāt, kā atjaunot Latvijas ekonomiku (30)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdības lēmums par stingru ierobežojumu noteikšanu ir vērsts uz to, lai kaut kā palīdzētu veselības aprūpes sistēmai, un viesmīlības industrijas solidarizējas ar visu sabiedrību šajos centienos, taču svarīgi jau tagad spert nākamo soli un domāt, kā atjaunot Latvijas ekonomiku pēc lokdauna, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

Viņš atzina, ka arī līdz stingro ierobežojumu noteikšanas klientu plūsma viesnīcās un restorānos bija neliela un ienākumi ļoti mazi, tāpēc bez valsts budžeta līdzekļu atbalsta nozare nepārdzīvos noteiktos ierobežojumus.

Naglis uzsvēra, ka "vellns slēpjas detaļās",

tāpēc tagad ir ļoti svarīgi kopā ar atbildīgajām ministrijās strādāt pie tā, lai solīto valsts atbalstu saņemtu katrs, kuram tas ir nepieciešams.

Atbalsts būs vajadzīgs ne tikai viesnīcām un restorāniem, bet arī daudziem citiem ar nozari saistītiem uzņēmumiem - tūroperatoriem, neregulāro pārvadājumu veicējiem u.c.

Ņemot vērā, ka šobrīd tūrisma un viesmīlības nozarē ir "nesezona", industrija necer uz milzu klientu skaitu pēc stingro ierobežojumu atcelšanas, tomēr Naglis pauda pārliecību, ka nozare būs gatava atkal apkalpot klientus.

Asociācijas vadītājs aicināja ikvienu vakcinēties pret Covid-19, lai pēc ierobežojumu atcelšanas varētu droši "zaļajā režīmā" atkal baudīt ēdienu un dzērienus pie balta stērķelēta galdauta.

Ja ierobežojumi tiktu pagarināti, pesimistiskā prognoze liecina, ka

izdzīvos tikai viens no trim nozares uzņēmumiem.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, valstī ieviesti īpaši stingri Covid-19 ierobežojošie pasākumi jeb "lokdauns". Līdz 15.novembrim ēdināšanas vietās būs atļauts ēdienu izsniegt tikai līdzņemšanai vai ar piegādi.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu