Mediķiem nav jāapliecina fakts par kontaktēšanos ar personām, kas atrodas karantīnā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārsti. Ilustratīvs attēls.
Ārsti. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārstniecības personām, veicot darba pienākumus klātienē, nav jāapliecina fakts, ka tās nav bijušas tiešā kontaktā ar personām, kurām noteikta izolācija, mājas karantīna vai pašizolācija, informē Veselības ministrija (VM).

Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" noteikts, ka visi darbinieki, kas strādā klātienē, tostarp arī pilnībā vakcinēti un pārslimojuši, ierodoties darba vietā, rakstveidā apliecina, ka tām nav akūtu elpceļu infekcijas slimības pazīmju un tās nav bijušas tiešā kontaktā ar personām, kurām noteikta izolācija, mājas karantīna vai pašizolācija.

Pēc VM skaidrojuma, šī norma pilnībā nav attiecināma uz ārstniecības personām, jo to ikdienas pienākumos ietilpst sniegt ārstniecības pakalpojumu gan Covid-19 inficētiem pacientiem, gan izolācijā, pašizolācijā un mājas karantīnā esošiem pacientiem.

VM norāda, ka vispārējās prasības darba devējiem netiek attiecinātas uz ārstniecības iestādēm un to darbība norit saskaņā ar iestāžu pretepidēmijas plāniem un iekšējās kārtības noteikumiem, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu