Nosaka kārtību priekšlikumu iesniegšanai valsts budžeta paketei 2022.gadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izskatīšanai Saeimā tika iesniegts finanšu ministra budžeta portfelis ar 2012.gada valsts budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi.
Izskatīšanai Saeimā tika iesniegts finanšu ministra budžeta portfelis ar 2012.gada valsts budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti šodien noteica kārtību, kādā var iesniegt priekšlikumus 2022.gada valsts budžeta likumprojektu paketei.

Priekšlikumi likumprojektam "Par valsts budžetu 2022.gadam" un likumprojektam "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam" iesniedzami rakstveidā un elektroniskā formā - "Excel" tabulā.

Visi priekšlikumi par līdzekļu pārdali būs jāiesniedz veselos skaitļos gan attiecībā uz likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gadam", gan likumprojektu "Par valsts budžetu 2022.gadam".

Ja priekšlikumā nebūs norādīts gads, uz kuru tas attiecas, tiks uzskatīts, ka priekšlikums attiecas uz 2022.gadu un neattiecas uz 2023. un 2024.gadu.

Tāpat deputāti noteica, ka priekšlikumam pievienojams īss apraksts, kas tiks iekļauts apkopotajās priekšlikumu tabulās. Priekšlikuma izvērtēšanai pievienojami arī pamatojošie dokumenti.

Saeima lēma, ka priekšlikumi iesniedzami par pirmajā lasījumā atbalstītajām apropriācijām un norādāms lielums, par kādu attiecīgā apropriācija tiek grozīta. Iesniedzot priekšlikumu par kādas apropriācijas palielināšanu, vienlaikus norādāms arī līdzekļu avots - kādas citas apropriācijas samazinājums vai cits līdzekļu avots. Tas nav jānorāda, ja priekšlikums paredz grozīt atsevišķu budžeta pozīciju uz pārējo budžeta pozīciju rēķina, negrozot programmai atvēlēto līdzekļu kopsummu.

Ja priekšlikumā kā līdzekļu avots minēta ieņēmumu palielināšana, norādāms ieņēmumu palielināšanas pamatojums. Deputāti arī lēma, ka priekšlikumi par apropriācijas palielināšanu un līdzekļu avotu tās segšanai iesniedzami kopā. Vienu līdzekļu avotu var izmantot vairāku apropriāciju palielināšanai un vienas apropriācijas palielināšanai var izmantot vairākus līdzekļu avotus. Šādā gadījumā attiecībā uz vienu apropriāciju iesniedzams atbilstošs priekšlikumu skaits. Galīgie apropriācijas grozījumi nosakāmi kā visu ierosināto grozījumu summa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu