Konceptuāli atbalsta ideju palielināt KP sastāvu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Konkurences padomes preses brīfings
Konkurences padomes preses brīfings Foto: TVNET

Saeima pirmdien konceptuāli atbalstīja un atzina par steidzamiem grozījumus Konkurences likumā, ar kuriem plāno papildināt Konkurences padomes (KP) sastāvu ar vēl divām padomes locekļu vietām.

Iepriekš parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē Ekonomikas ministrijas pārstāve Zaiga Liepiņa skaidroja, ka likumprojekts sastāv no divām daļām. Viena no tām paredz stiprināt padomes kapacitāti, palielinot KP locekļu skaitu līdz pieciem. Tāpat plānots noteikt, ka KP varēs izvērtēt uzraudzības iestādes jautājumus, kā arī daudz būtiskāk izvērtēt tautsaimniecības jautājumus.

Savukārt otra likumprojekta daļa ir par iesniegumu izskatīšanu padomē. Plānots stiprināt šīs funkcijas būtību, lai tā būtu pārraugāma, skaidri noteikta, kā arī visiem uzņēmējiem saprotama.

Ar šiem grozījumiem paredzēts noteikt, ka turpmāk padomi veidos padomes priekšsēdētājs un četri padomes locekļi. Ievērojot grozījumu spēkā stāšanos ar 2022.gada 1.janvāri, divu papildus padomes locekļu piesaistīšana vakantajiem amatiem nākamgad ir iespējama ne ātrāk kā ar 1.jūliju.

Attiecīgi KP darbības nodrošināšanai nepieciešams papildus finansējums 2022.gadā ir 168 490 eiro, 2023.gadā - 221 668 eiro apmērā un 2024.gadā - 230 471 eiro apmērā.

KP padome pašlaik strādā trīs cilvēku sastāvā - to vada priekšsēdētājs Juris Gaiķis, tāpat tajā strādā padomes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Račko un padomes locekle Līga Daugaviete.

KP ir Ekonomikas ministrijas padotības iestāde, kuras darbības mērķis ir nodrošināt iespēju katram tirgus dalībniekam veikt ekonomisko darbību brīvas un godīgas konkurences apstākļos, kā arī veicināt konkurences attīstību visos tautsaimniecības sektoros sabiedrības interesēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu