Kozlovska: Ģimenes ārsti pašlaik ir ļoti pārslogoti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ģimenes ārsti pašlaik ir ļoti pārslogoti, jo ir jāpalīdz gan ļoti daudziem Covid-19 pacientiem, gan arī daudzi slimo ar citām slimībām, šorīt LTV "Rīta panorāmā" uzsvēra Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska.

Kozlovska stāstīja, ka viņas praksē, kurā ir vairāk nekā 2500 pacientu, pašlaik ikdienu ir jāstrādā ar kādiem 40 Covid-19 pacientiem un ap 100 to kontaktpersonām. Viņa atzina, ka no Covid-19 pacientiem arī viņas praksē tikai aptuveni katrs piektais ir vakcinēts, un šie cilvēki slimību pārsvarā izslimo viegli, kamēr starp pārējiem ir bijuši arī letāli gadījumi.

Speciāliste novērojusi, ka daudzi seniori dzīvo maldos par Covid-19 un vakcinēšanos

pret to, jo radinieki viņiem sastāstījuši nepatiesu informāciju, bet tieši šie cilvēki ir augsta riska grupa, kas mēdz saslimt ļoti smagi, tostarp no Covid-19 mirst.

Ģimenes ārste atkārtoti pauda bažas, vai viņa un kolēģi spēs izpildīt valdības lemto un apzvanīt visus seniorus, lai mudinātu viņus vakcinēties pret Covid-19.

Viņa uzskata, ka ģimenes ārstu praksēm ļoti vajadzētu trešo valsts apmaksāto māsu,

par ko ir iesāktas sarunas ar valdību. Piemēram, šāda māsa ļoti nederētu, ja tiks uzsākta plaša sabiedrības revakcinācija pret Covid-19.

Kozlovska atzīmēja, ka viņas vadītā asociācija ar Veselības ministriju runā regulāri un tam ir arī rezultāti, piemēram, panākta vienošanās par jaunām piemaksām, kas tiks maksātas par darbu ar Covid-19 pacientiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu