Francijā tiesā krāpnieku, kurš uzdevās par Brižitas Makronas radinieku

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijā otrdien tiesāja vīrieti, kurš tiek apsūdzēts krāpšanas mēģinājumos un identitātes uzurpēšanā, uzdodoties par prezidenta Emanuela Makrona sievas Brižitas krustdēlu.

Vīrietis, kurš stājās Parīzes krimināltiesas priekšā, arī bija izlicies par Elizejas pils augsta ranga amatpersonām, lai saņemtu īpašu attieksmi vai ekskluzīvus labumus. Viņš izveidoja viltotu e-pasta adresi Francijas prezidenta administrācijas vārdā.

Tiesājamais vīrietis, uzdodoties par Brižitas Makronas krustdēlu, mēģināja panākt VIP uzņemšanu kādā Marokas viesnīcā, iegūt sēdvietas uz Austrālijas "Formula 1 Grand Prix" sacīkstēm un ekskluzīvu aviosabiedrības "Air France" pasažiera karti, kā arī saņemt citus labumus.

Vairums šo mēģinājumu bija neveiksmīgi, jo attiecīgie uzņēmumi veica pārbaudes. Pēdējais šādas krāpšanas mēģinājums notika 2018.gadā.

Atmaskot viltvārdi neprata tikai Francijas vēstniecība Bangladešā un kāda Honkongas viesnīca.

Uzdodoties par Francijas pirmās lēdijas krustdēlu, šis vīrietis vecumā virs 30 gadiem apmeklēja rohindžu bēgļu nometni, tikās ar vēstnieku un baudīja greznu uzņemšanu luksusa viesnīcā Honkongā.

Vīrietis paziņoja tiesai, ka viņu pievilka "statuss, prestižs, privilēģijas", bet noliedza, ka būtu rīkojies "naudas dēļ" vai "lai darītu ļaunu".

"Manā bērnībā meli bija ikdienas dzīves daļa. Es aizbēgu [no mājām] 17 gadu vecumā un sāku izgudrot sev dzīves scenāriju, lai radītu sagrozītu dzīvi salīdzinājumā ar savu dzīvi pirms tam," sacīja apsūdzētais.

Prāva pret šo vīrieti un viņa iespējamu līdzzinātāju ilgs līdz trešdienai. Civilprasības šajā lietā uztur Elizejas pils amatpersonas, par kurām šis vīrietis mēģināja uzdoties - Brižitas Makronas biroja vadītājs Pjērs Olivjē Kosta un prezidenta personāla vadītājs Patriks Stroda.

Tiesa Parīzē 2020.gadā piesprieda cietumsodus diviem vīriešiem par viņu lomu krāpšanā, uzdodoties par Francijas ārlietu ministru Žanu Ivu Ledriānu. Viņi dažreiz pat bija izmantojuši Ledriāna sejai līdzīgu silikona masku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu