Kariņš: Šādus ierobežojumus valsts nevar ilgstoši atļauties (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Latvijai nav lielas izvēles, kā vien vakcinētajiem atcelt "lokdaunu" jeb stingros ierobežojumus, kas noteikti Covid-19 izplatības apturēšanai, pēc 15.novembra, kā tas paredzēts iepriekš, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" trešdien teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis norādīja, ka valsts šādus ierobežojumus ilgstoši turpināt nevarētu atļauties ne no emocionālā, ne sociālā, ne finansiālā aspekta. Iepriekš gan Krīzes vadības padomes (KVP), gan Ministru kabineta sēdēs par "lokdauna" termiņu vienošanās bijusi četru nedēļu garumā.

Tāpat Ministru prezidents uzsvēra, ka arī lēmumi, kas iepriekš pieņemti saistībā ar skolām, piemēram, ka no 1.novembra atsākt klātienes mācības 1.-3.klašu skolēniem, paliks spēkā.

Vienlaikus Kariņš pauda, ka ir skaidri zināms, ka pēc 15.novembra slimnīcās izaicinājumi, kas rodas lielas Covid-19 saslimstības apstākļos, nebūs beigušies, tomēr ir svarīgi panākt šī saslimstības viļņa lūzumu.

Viņš tāpat skaidroja, ka ierobežojumu ieviešana nav tikai valdības atbildība - pašlaik katram būtu jāpiedomā pie tā, kādā veidā iespējams mazināt kontaktus. "Ja mēs ievērosim mājsēdi tagad, mēs varēsim atgriezties zaļajā režīmā," sacīja premjers.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu