Rumānijas Senāts noraida likumprojektu par sertifikātu uzrādīšanu mediķiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rumānijas Senāts trešdien noraidījis likumprojektu, kas prasa mediķiem, sabiedriskā sektora darbiniekiem un lielu privāto kompāniju darbiniekiem uzrādīt Covid-19 sertifikātus, taču pēdējais vārds pieder parlamenta apakšpalātai, kas var likumprojektu atdzīvināt.

Likumprojektam Senātā pietrūka divas balsis līdz apstiprināšanai.

Rumānijā ir otrais zemākais vakcinēšanās rādītājs Eiropas Savienībā (ES), un koronavīruss šajā valstī turpina strauji izplatīties. Šodien amatpersonas ziņoja, ka visā valstī intensīvās aprūpes nodaļās slimnīcās vairs nav brīvu vietu.

Ja likumprojekts būtu apstiprināts, tas noteiktu, ka darbiniekiem minētajos sektoros jāuzrāda sertifikāts, kas apliecina vakcinēšanos pret Covid-19, atlabšanu no Covid-19 vai nesen veiktu negatīvu Covid-19 testu. Darbiniekiem pašiem būtu jāmaksā par testiem. Nepakļaušanās jaunajām prasībām nozīmētu sodanaudas darba devējiem un darbinieku atstādināšanu uz 30 dienām bez algas saņemšanas vai pat atlaišanu.

Valdība, kas šomēnes krita neuzticības balsojumā un valda ar ierobežotām pilnvarām, no pirmdienas ir pastiprinājusi ierobežojumus.

Lielākajā daļā vietu, kas netiek uzskatītas par būtiskām, tagad tiek ielaisti tikai vakcinēti cilvēki un cilvēki, kas ir pārslimojuši Covid-19. Taču pagaidu valdībai nepieciešams parlamenta atbalsts, lai lemtu par Covid-19 sertifikātu ieviešanu.

Likumdevēji no opozīcijā esošās kreisās Sociāldemokrātu partijas un ultranacionālistu partijas AUR balsoja pret likumprojektu, un daži likumdevēji sacīja, ka gadījumā, ja tas kļūs par likumu, viņi to apstrīdēs Konstitucionālajā tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu