VID un SPKC mājaslapas septembrī apmeklētas visbiežāk (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Septembrī no datoriem visbiežāk apmeklētākā valsts iestāžu vietne bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapa "vid.gov.lv", ko apmeklēja 187 000 lietotāju, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" dati.

Tajā skaitā 131 000 lietotāju no datoriem septembrī apmeklējuši Elektroniskās deklarēšanās sistēmu (EDS) "eds.vid.gov.lv".

Ar 96 000 apmeklētāju pagājušajā mēnesī otrajā pozīcijā seko Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) vietne "spkc.gov.lv". Pirms Covid-19 pandēmijas 2019.gada septembrī vietni bija apmeklējuši 20 000 lietotāju, kas ir gandrīz piecas reizes mazāk nekā šogad septembrī.

Vienlaikus "Gemius" secinājis, ka rekordaugstu apmeklējumu vietne sasniedza Covid-19 pandēmijas sākumā - 2020.gada martā, kad lapu apmeklēja 122 000 lietotāju no datoriem.

Pēc "Gemius" apkopotās informācijas, arī citas ar veselības aprūpi saistītu valsts institūciju vietnes septembrī ierindojas starp piecām apmeklētākajām.

Kā trešā apmeklētākā vietne topā seko "eveseliba.gov.lv", kuru no datoriem septembrī apmeklējuši 78 000 interneta lietotāju, bet piektajā topa pozīcijā ierindojas Nacionālā veselības dienesta lapa "vmnvd.gov.lv" ar 60 000 lietotājiem. Tikmēr ar 69 000 lietotājiem ceturtajā pozīcijā ierindojas Nodarbinātības valsts aģentūras vietne "nva.gov.lv".

Apmeklētāko vietņu topa sestajā pozīcijā ierindojas Zāļu valsts aģentūras vietne "zva.gov.lv", kuru septembrī apmeklējuši 45 000 lietotāju, kamēr Veselības ministrijas vietnes "vm.gov.lv" auditorija sasniegusi 37 000 lietotāju no datoriem.

Tāpat starp apmeklētākajām 15 valsts institūciju vietnēm ierindojas vietnes, kas saistītas ar izglītību, piemēram, Valsts izglītības satura centra vietne "visc.gov.lv" ar 33 000 lietotāju no datoriem un Izglītības ministrijas portāls "izm.gov.lv" ar līdzīgu auditoriju - 32 000 lietotāju.

Kopumā 15 populārākās valsts institūciju vietnes septembrī no datoriem apmeklējuši 422 000 Latvijas interneta lietotāju.

"gemiusAudience" pētījums tiek veikts, balstoties metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu