Jurašs: Grūti iedomāties, ka pašlaik būtu iespējams izveidot labāku valdību (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Juris Jurašs
Juris Jurašs Foto: Paula Čurkste/LETA

Politiķu nodarbošanās ar vainīgo meklēšanu valdībā pašlaik būtu nepareiza un nepalīdzēs risināt Covid-19 krīzi, pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Tā politiķis cita starpā komentēja jautājumu par iespēju Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) prasīt veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju.

Jurašs arī uzsvēra, ka JKP vienmēr ir gatava pārņemt krīzes vadību un vadīt valdību, taču reizē uzskata, ka krīzes situācijā nebūtu atbildīgi kādam destabilizēt situāciju. Tāpēc partija iestājas par to, lai valdība vienoti strādātu, līdz ar to jautājums par valdības nomaiņu nav aktuāls, apstiprināja Jurašs. Viņš atzīmēja, ka ir grūti iedomāties, ka pašlaik būtu iespējams izveidot labāku valdību par to, ko veido pašreizējais partiju sastāvs.

JKP politiķis norādīja, ka iepriekš Kariņš un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) neesot uzklausījuši kādus no Pavļuta priekšlikumiem, tāpēc nebūtu pareizi no premjera puses uz Pavļutu novelt atbildību par izveidojušos situāciju.

Jautājums par veselības ministra nomaiņu ir paša Pavļuta un Kariņa ziņā un atbildībā, norādīja Jurašs. Reizē politiķis norādīja, ka nav pārliecināts, ka Pavļuta nomaiņas gadījumā uzlabotos situācija.

JKP frakcijas vadītājs norādīja, ka premjers augustā neesot atbalstījis, ka tiek turpināta likumprojekta izskatīšana, kas paredzēja obligāto vakcinēšanos. Kā norāda Jurašs, šādas normas pieņemšana jau augustā varētu būt mīkstinājusi pašreizējo krīzi. Politiķis arī vērš uzmanību, ka augusta sākumā ticis noraidīts JKP rosinājums maksāt par vakcinēšanos.

Jurašs atzina, ka sabiedrībai ir pamatotas dusmas par to, kā valdība ir risinājusi Covid-19 krīzi.

Kā ziņots, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) ir pieprasījusi veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Kariņš pēc vēstules tikās ar LĀB un paziņoja, ka saspīlējums starp veselības nozari un veselības ministru ir kritisks. Kariņš neatklāja, prasīs vai neprasīs Pavļuta demisiju, uzsverot, ka plāno sarunu ar koalīcijas partneriem par šo jautājumu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu