Kariņš sasauc koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanos (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc konsultācijām ar valdību veidojošām partijām un veselības ministru ir ierosinājis koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanos, lai veidotu dialogu un rastu risinājumus veselības nozarei sarežģītajā situācijā.

Kā informē premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs, tikšanās plānota rīt, 29.oktobrī.

Ministru prezidents šodien tikās ar veselības ministru Danielu Pavļutu (AP), Jaunās konservatīvās partijas, Nacionālās apvienības un "Attīstībai/Par!" pārstāvjiem, lai pārrunātu izveidojošos situāciju veselības aprūpes nozarē un iespējamos risinājumus.

Kariņš uzsver, ka šajā laikā ir būtiski nodrošināt veselības aprūpes nozares darbību tās pārslodzes laikā, tāpēc ir svarīgi uzturēt dialogu un pēc iespējas ātrāk atrisināt nozares organizāciju uzrunātos, kritiski nozīmīgos jautājumus.

Vienlaikus, viņaprāt, Veselības ministrijai kopā ar nozares pārstāvjiem ir jāturpina darbs pie mērķtiecīgas vakcinācijas aptveres palielināšanas un Covid-19 pacientiem paredzētu gultu un nepieciešamā personāla nodrošināšanas.

Kā ziņots, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), kā arī ir pieprasījusi veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Kariņš pēc vēstules tikās ar LĀB un paziņoja, ka saspīlējums starp veselības nozari un veselības ministru ir kritisks. Kariņš neatklāja, prasīs vai neprasīs Pavļuta demisiju, uzsverot, ka plāno sarunu ar koalīcijas partneriem par šo jautājumu.

Sākotnēji demisiju pieprasīja LĀB, taču vēlāk tai pievienojās arī Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu