Policija aizturējusi vīrieti, kas agresīvi izturējies pret Juri Pūci (65)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saistībā ar sociālajos tīklos izplatīto video, kurā redzams, ka kāda persona seko Saeimas deputātam un bezkaunīgi, agresīvi izturas, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot, Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī tika uzsākta resoriskā pārbaude.

Tās ietvaros izvērtējot sociālajos tīklos ievietoto video, tika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, līdz ar to tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma 231. panta pirmās daļas – par huligānismu. Kriminālprocesa ietvaros tika nopratināti liecinieki, iegūti videonovērošanas kameru ieraksti, kā arī vakar, 29. oktobrī, policijā vērsās persona par saņemtiem draudiem.

Likumsargi personu identificēja un, noskaidrojot atrašanās vietu, policisti vakar, 29. oktobrī, viņu aizturēja. Kratīšanas laikā pie personas tika konstatēts maisiņš ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu, kam tiks veikta ekspertīze.

Pašlaik aizturētais atrodas izolatorā. Jāpiemin, ka šī persona jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Valsts policija aicina sabiedrību izvērtēt savas izpausmes sociālajos tīklos, jo interneta vidē izdarīts noziedzīgs nodarījums ir pielīdzināms reālajai dzīvei. Valsts policija atgādina, ka Krimināllikumā ir paredzēta atbildība arī par sociālā naida izraisīšanu, neslavas celšanu un draudiem nodarīt smagus miesas bojājumus.

Policija reaģē uz iesniegumiem un saņemto informāciju par šādiem gadījumiem, taču jānorāda, ka izmeklēšana nevar tikt veikta publiski.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu