Latvijai piegādātas pirmās somu bruņumašīnas (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Somu kompānija “Patria” nogādājusi Latvijā pirmās 6x6 bruņumašīnas, par ko arī ziņo sestdien izplatītajā preses relīzē. “Patria” Sauszemes projektu vienības prezidents Jusi Jarvinens (Jussi Järvinen) norāda, ka Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri jau ir sekmīgi apguvuši zināšanas un iemaņas divu nedēļu “Patria 6x6” lietotāju apmācību kursā “Patria” uzņēmumā Somijas pilsētā Hamēnlinnā.

Karavīru apmācības noslēdzās nedēļu pirms bruņumašīnu nodošanas Latvijas Aizsardzības ministrijai. Šo apmācību laikā NBS karavīri apguva zināšanas bruņumašīnas lietotāja, instruktora un tehniskās apkopes jomās. Apmācības mērķis bija soli pa solim apgūt to, kā transportlīdzeklis darbojas un, kā to izmantot.

Foto: Publicitātes foto

2020. gada sākumā Somija un Latvija vienojās par kopīgu attīstības programmu, lai uzlabotu sauszemes spēku mobilitāti. Attīstības projekta mērķis ir izstrādāt jaunu bruņumašīnu sistēmu, kuras pamatā būtu “Patria” ražotās 6x6 bruņumašīnas. 2021. gada augusta beigās Somija, Latvija un “Patria” parakstīja vispārīgo vienošanos par izstrādes fāzes pārvaldību.

Latvija un “Patria” parakstīja piegādes līgumu, kurā ietilpst vairāk nekā 200 6x6 bruņumašīnas, kas ir izstrādātas saskaņā ar kopīgo attīstības programmu, iekļaujot tajā arī atbalsta un apmācības sistēmas. Somija un “Patria” parakstīja nodomu vēstuli par gaidāmo Somijas sērijveida pasūtījumu. Kopīgā programma ir pieejama arī citām valstīm ar iesaistīto valstu savstarpēju piekrišanu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu