Dzintars rosina ārstu orgnizācijām regulārāk organizēt sarunas ar koalīcijas partneriem (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars. Foto: Evija Trifanova/LETA

Gadījumos, kad mediķu organizācijām radīsies kādi problēmjautājumi, Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars piedāvā regulārāk organizēt sarunas ar visiem koalīcijas partneriem, lai problēmas izrunātu.

Parlamentārietis stāstīja, ka piektdien, koalīcijas partneriem tiekoties ar mediķu organizācijām, skarts plašs problēmu loks veselības sistēmā.

Viņš atklāja, ka mediķu organizāciju starpā atšķīrās viedokļi par to, vai atbildīgā ministra demisija uzlabotu situāciju.

No savas puses deputāts piedāvājis mediķu organizācijām "atvērt koalīcijas sanāksmju durvis".

"Kad tās vēlēsies nepastarpināti apspriest problēmjautājumus nozarē, tad jābūt iespējai tikties ar visiem koalīcijas partneriem vienkopus,"

pauda politiķis, piebilstot, ka šāda formāta sarunu ieviešanai nav jāsagaida demisijas pieprasījumi.

Dzintars akcentēja, ka nav viena burvju nūjiņa visu problēmu risināšanai, īpaši šādas globālas un nepieredzētas krīzes apstākļos. Tomēr visu iesaistīto savlaicīga uzrunāšana, korekta informēšana un uzklausīšana, ir "izdzīvošanas minimums", uzskata parlamentārietis.

Jau ziņots, ka Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) pieprasīja veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Vēlāk demisijas pieprasījumam pievienojās arī Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vairāku dienu garumā organizēja tikšanās ar LĀB un citām mediķu organizācijām, veselības ministru, koalīcijas partneriem, kā arī visiem iesaistītajiem vakar notika kopīga sanāksme. Pēc tās Kariņš paziņoja, ka Pavļuts ir apliecinājis spēju sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem un apņēmies risināt ar viņiem kopā kritiski svarīgos nozares jautājumus, un premjers lēmis ļaut ministram turpināt strādāt.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu