Džonsons: Klimata konferences izgāšanās izsraisīs neapvaldāmas dusmas (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, pirmdien atklājot ANO klimata konferenci (COP26), brīdinājis pasaules līderus, ka tiem draud iznīcinošs nākamo paaudžu spriedums, ja viņi neķersies pie izšķirošas rīcības.

"Pasaules niknums un nepacietība būs neapvaldāma, ja vien mēs nepadarīsim COP26 Glāzgovā par brīdi, kad mēs reāli ķeramies pie klimata pārmaiņām, un mēs varam reāli ķerties pie oglēm, automašīnām, naudas un kokiem," savā ievadrunā norādīja Džonsons.

Viņš piebalsoja 18 gadus vecajai zviedru vides aktīvistei Grētai Tūnbergai, kas līdz ar tūkstošiem savu sekotāju arī ieradusies Glāzgovā, aicinot nepārvērst konferenci par tukšām pļāpām jeb "bla, bla, bla".

Ja valstu līderi nepieņems nepieciešamos lēmumus, vēl nedzimušās paaudzes mums nepiedos, brīdināja britu premjerministrs. "Tās zinās, ka Glāzgova bija vēsturisks pagrieziena punkts, kad vēsture nemainīja savu virzienu. Tās mūs tiesās ar tādu rūgtumu un niknumu, kas aizēnos jebkuru šodienas klimata aktīvistu. Un viņiem būs taisnība."

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu