Austrumu slimnīcā nepieciešami papildspēki; īpaši trūkst medmāsas (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) mediķu noslodze ir ļoti augsta, un ar esošajiem resursiem visas iespējas ir izsmeltas, tāpēc tiek izteikts liels lūgums jebkuram mediķim no ārstniecības iestādēm iesaistīties gan Covid-19, gan citu pacientu ārstēšanā, otrdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

"Mums jau tagad ir vajadzīgi papildspēki, īpaši nepieciešamas māsas, lai varētu atvērt jaunas Covid-19 pacientu nodaļas.

Tāpat nepieciešami anesteziologi, reanimatologi un citi speciālisti, lai varētu atvērt papildu intensīvās terapijas gultas," sacīja Paeglītis.

Slimnīcas vadība jau pagājušajā nedēļā ir tikusies ar privāto klīniku pārstāvjiem, lai pārrunātu tās iespējas, ar kādām tās var nākt talkā RAKUS. Slimnīcas vadītājs piekrita, ka darbs ir ārkārtīgi smags Covid-19 nodaļās, bet atalgojums šobrīd esot cienīgs šim darbam, kas tiek veikts šajās nodaļās.

Jau ziņots, ka RAKUS Covid-19 dēļ situācija ir vēl vairāk sarežģījusies, un intensīvās terapijas nodaļas lielā pārslodze jau drīzumā liks domāt par pacientu prioritizēšanu, šorīt intervijā LTV Paeglītis.

Paeglītis stāstīja, ka vakar slimnīcā tika sasniegts kārtējais antirekords, jo kopumā slimnīcā ārstējās 398 Covid-19 pacienti,

bet 74 intensīvās terapijas gultās. "Skaits diemžēl ir liels un ar katru dienu palielinās, jebkurā mirklī mēs varam nonākt situācijā, ka būs jāsāk šķirot pacientus," piebilda Paeglītis.

Slimnīcas vadītājs sacīja, ka slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas iespējas ir izsmeltas, jo tajā gultu vietas ir aizņemtas par visiem 100%. "Piemēram, ja notiks tagad kāds ceļu satiksmes negadījums, tad mums nāksies sākt pacientu prioritizēšanu," sacīja Paeglītis.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu