Honda HR-V, kas patiks BMW M Sport faniem (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Kopš Honda sašaurinājuis aktivitātes Eiropā, katrs jauns modelis ir notikums. Vajadzētu rīkot banketu, ja drīkstētu. Bet aizbraukt uz jauno mašīnu paskatīties gan drīkst. Šodien esam Frankfurtē, Honda mācību centrā, un mūsu uzdevums ir iepazīstināt ar jauno Honda HR-V.

Mazās klases krosovers nu vairs nemaz neizskatās mazs. HR-V ir izaudzis līdz kompaktklasei un tāpat kā citas Eiropas Hondas kļuvis par hibrīdu.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Pēc oranžajiem vadiem skaidrs, ka darīšana ar hibrīdu. Melojuši viņi nav vismaz par to, ka elektriskā daļa ir lielāka un nozīmīgāka nekā iepriekš."

Lai gan velkošie ir tikai priekšējie riteņi, elektromotori šeit ir divi. e:HEV sistēma ar mazāku jaudu mums pazīstama no minivena Honda Jazz, tikai šeit summārā jauda ir 131 ZS.

Normunds Avotiņš: "Jokojot nolēmām, ka jaunais HR-V patiks BMW M Sport faniem. Nezināmu iemeslu dēļ vienai komplektācijai restē ir 3 strīpiņas, balta sarkana un zila."

Tiklīdz esam puslīdz apraduši ar dizainu, jāiepazīstas ar Honda HR-V kabīni. Parasti nākamās paaudzes modeļos tomēr var nojaust kādu pēctecību, bet šeit...

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Te ir tā, ka vienīgā lieta, ko atpazīstu uzreiz, ir avārijas poga, jo tā nu gan ir tajā pašā vietā. Viss pārējais ir citāds."

Daļa elementu tomēr šķiet tā kā pazīstami. Nu pareizi! Stūre un "klimats" nāk no elektromobiļa Honda e!

Normunds Avotiņš: "Stūre man ļoti patīk gan pēc formas, gan satura. Dinamika daudz neatšķiras. Baterija ir lielāka, bet ne smagāka, auto vairāk domāts pilsētai un piepilsētai, mūsu ātrumiem. Noteikti nav domāts autobānim."

Un, tiklīdz tas bija pateikts, priekšā uzradās autobānis. Neko darīt - jāvelk citiem līdzi!

Normunds Avotiņš: "140 km/h. Tas ir tāds ātrums, ko var turēt. Taisnvirziena noturība gan ir laba. Man pietrūkst no vecā HR-V augstā viduskonsole. Tās dēļ biju gatavs piedot daudzas nebūšanas. Jaunā arhitektūra nobīdījusi visu uz leju. Labā ziņa, ka mums ir bezvadu lādētājs. Bez tā tagad nekur."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Bagāžnieks ir lielāks nekā caurmērā. Iekonomēts uz pārsega, jo tas piestiprināts pie vāka. Cik vietas ir aizmugurē? Paskatīsimies.

Normunds Avotiņš: "Jā, te viss ir pa vecam! Vietas ir daudz. Var salikt bērnu sēdekļus, visādas somas utt."

Tas viss tāpēc, ka degvielas tvertne arī šajā Hondā pārcēlusies uz automašīnas vidu un atrodas kaut kur zem vadītāja sēdekļa. Tā nu pieticis vietas gan hibrīda baterijai, gan Magic Seat sēdekļiem.

Normunds Avotiņš: "Jā, jaunā HR-V arhitektūra man patīk. Kaut kādi neparasti kloķi. Tas domāts, lai izmantotu ārējo gaisa plūsmu."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Gaišais ādas salons piederas jaunā HR-V izmeklētākajam modelim. Taču arī standarta kabīne ar kvalitatīvu melnu apdari izskatās pietiekami glīti.

Verdikts

Jaunā Honda HR-V pie mums nonāks nākamgad. Cik tā maksās? Būtībā mūsdienu krosoveru robežās. Sākot ar 31 280 eiro līdz kādiem 36 - 37 par šādu eksemplāru ar strīpiņām priekšā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu