Par dažādiem satiksmes pārkāpumiem Kurzemē jaunietim piespriež 3000 eiro naudas sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Pret kādu jaunieti Kurzemē par dažādiem satiksmes pārkāpumiem sākti seši administratīvie procesi un piemērots 3000 eiro naudas sods, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

2.novembrī VP saņēmusi informācija par to, ka Priekulē, Liepājas ielā, ar auto izbraukāts mājas pagalms un nogāzts veļas žāvētāja balsts. VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā, apskatīja postījumus un noskaidroja vainīgo, 20 gadus vecu autovadītāju.

Pēc policijas iegūtajām ziņām, jaunietis 1.novembra vakarā ap plkst.19 vadīja automašīnu "Audi" Priekulē pa Liepājas ielas namu pagalmiem, kur neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu un intervālu, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu un ietriecās veļas žāvēšanas iekārtā. Negadījumā cietušu cilvēku nebija.

Pēc negadījuma jaunietis aizbrauca no negadījuma vietas, neziņojot par notikušo VP likumā noteiktā kārtībā. Konstatēts, ka jaunietis šo automašīnu ir iegādājies vien 31.oktobrī, taču viņam nav iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī transportlīdzeklim nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāta apdrošināšana. Tāpat konstatēts, ka automašīnai uz aizmugurējās ass labās puses ritenim ir riepas protektora bojājums - riepas korda plīsumi, kas apdraud satiksmes drošību, skaidroja Šeršņova.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, transportlīdzekļa vadītājam pēc ceļu satiksmes negadījuma līdz reibuma stāvokļa konstatēšanai nepieciešamās pārbaudes izdarīšanai ir aizliegts lietot alkoholiskus dzērienus. Likumsargi veica alkohola pārbaudi jaunieša izelpā un konstatēts, ka viņš atradies 1,07 promiļu reibumā. Jaunietis apgalvo, ka alkoholu lietojis pēc ceļu satiksmes negadījuma, lai nomierinātos, taču aculiecinieki stāstīja likumsargiem, ka šis transportlīdzeklis pēdējās dienas manīts pārvietojamies - driftējot, un tā vadītājs, iespējams, atradies alkohola reibumā.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas ir sākušas sešus administratīvos procesus par ceļu satiksmes negadījumu, proti, drošas distances un intervāla neievērošanu, par negadījuma vietas atstāšanu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un kuram ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību un par alkoholisko dzērienu lietošanu pēc satiksmes negadījuma. Par visiem pārkāpumiem kopā naudas sods sasniedz 3000 eiro, un jaunietim vēl piecus gadus ir aizliegts iegūt tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu