Piektdien Informēs par pašvaldību deputātu vakcinācijas aptveri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Arturs Toms Plešs (AP) preses konferencē informēs par pašvaldību deputātu vakcinācijas aptveri un iespējām veikt pienākumus pēc 15.novembra.

Kā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, preses konference notiks tiešsaistē 5.novembrī plkst.14.

Kā ziņots, Ministru kabineta pieņemtais regulējums nosaka, ka valsts un pašvaldību institūciju, tai skaitā kapitālsabiedrību, darbinieki un amatpersonas no 15.novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

Ministrs preses konferencē informēs arī par administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas gaitu un ar to saistītajiem būtiskākajiem jautājumiem.

Preses konferencē tiks sniegta informācija arī par pašvaldību iespējām un ministrijas sniegtajiem atbalsta mehānismiem, kas iekļauti likumprojektā "Par valsts budžetu 2022.gadam".

Jau ziņots, ka pēc 15.novembra, beidzoties valstī noteiktajam "lokdaunam", plānots, ka aizvien spēkā paliks virkne drošības pasākumu, tostarp darbalaika un pulcēšanās ierobežojumi, valdības sēdē pavēstīja veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš.

Pēc Bērziņa sacītā, iecerēts, ka arī pēc 15.novembra privātā pulcēšanās būs ierobežota līdz desmit cilvēkiem iekštelpās un 20 - ārā. Lai gan mājsēde beigsies, tāpat joprojām pastāvēs darbalaika ierobežojums - no plkst.6 līdz 21.

Paredzēts, ka tirdzniecības centri nestrādās brīvdienās un svētku dienās, tāpat aizvien būs aizliegta izklaide un atrakcijas iekštelpās. Pakalpojumu sniegšanas gadījumā pastāvēs 15 kvadrātmetru ierobežojums uz vienu cilvēku, kamēr tā dēvētajā "sarkanajā režīmā" tirdzniecībai šī prasība būs 25 kvadrātmetri uz vienu personu.

Ēdināšanā iecerēts noteikt, ka pie viena galdiņa varēs sēdēt četras personas, kamēr starp galdiņiem ir trīs metru distance.

Maksimālo cilvēku skaitu pasākumos plānots noteikt 1000 apmērā, taču, ja apmeklētāju skaits pārsniegs 500, būs jāievieš sektori, dalot pa 300 personām katrā. Vienlaikus "zaļā režīma" pasākumos un pakalpojumos - bērni ar pieaugušajiem līdz 12 gadu vecumam varēs izmantot tos bez kontroles, savukārt no 12 gadu vecuma - ar skolas testu vai sertifikātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu