Apzina uzņēmumus, kas varētu savākt Salacgrīvā avārijas rezultātā noplūdušo ķīmisko vielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Tiek apzināti komersanti, kas varētu savākt Salacgrīvā avārijas rezultātā izlijušo ķīmisko vielu maisījumu, kas satur videi un cilvēka veselībai bīstamu ķīmisko vielu stirolu, informē Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Piektdien agri no rīta (VVD) saņēma informāciju par Salacgrīvā, Vaļņu ielā, ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no smagās automašīnas vidē izlijušu nezināmu ķīmisku vielu. Tā izlijusi uz Tallinas šosejas, kā arī privātmājas pagalmā. Atbildīgie dienesti notikuma vietā bloķēja satiksmi.

Kā stāsta Kļaveniece, VVD vides inspektori nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur konstatēja, ka vidē aptuveni 30 kvadrātmetru platībā izlijuši aptuveni septiņi kubikmetri ķīmisko vielu maisījuma, kas satur stirolu - videi un cilvēka veselībai bīstamu ķīmisku vielu. Stirols ir uzliesmojošs šķidrums, toksisks (ieelpojot), ja nokļūst uz ādas, kairina to, kā arī var izraisīt nopietnu acu kairinājumu, brīdina VVD pārstāve.

Lai novērstu vielas aizdegšanās riskus, VUGD vidē izlijušo šķidrumu pārklājis ar putām, kā arī norobežojis to ar smilšu aizsargvalni. Savukārt uz ceļa braucamās daļas uzbērts absorbents, proti, smiltis. Vidē izlijušās ķīmiskās vielas savākšanu, kā arī piesārņotās grunts sanāciju, plānots sākt rīt, 4.novembrī. Pašlaik teritorija ir norobežota un Valsts policija veiks tās uzraudzību, informē Kļaveniece.

Viņa piebilst, ka sākotnēji iegūtā informācija liecina, ka krava vesta no Igaunijas uz Poliju. Pašlaik VVD sadarbībā ar Valsts policiju strādā, lai identificēt autopārvadātāju.

Kā norāda Limbažu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Tiesnese, ceļu satiksmes negadījums noticis vietā, kur patlaban SIA "Binders" veic ielas būvniecību, tādēļ par ceļa virsmas sakopšanu būs atbildīgs būvnieks.

Jau ziņots, ka uz Tallinas šosejas trešdienas rītā kravas automašīna "Scania" ietriecās kādas mājas sienā. Automašīnas kravā bija konteineri ar ķīmisku vielu un konstatēta arī tās noplūde apmēram 30 kvadrātmetru platībā. Automašīnai bija Polijas numurzīmes.

Ugunsdzēsēji ar hidrauliskiem instrumentiem atbrīvoja transportlīdzeklī iespiesto autovadītāju un nodeva mediķiem, bet iedzīvotājs no ēkas tika evakuēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu