Lauku ciematos pēc mājsēdes var nākties īslaicīgi slēgt vienīgos veikalus (14)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Drīzumā klātienē bez Covid-19 sertifikāta veikalu pārdevējiem vairs nebūs atļauts strādāt. Pastāv iespēja, ka pēc 15. novembra kādā ciematā kāds mazais veikals būs īslaicīgi jāslēdz personāla trūkuma dēļ, vēsta "TV3 Ziņas".

Attālākajos lauku reģionos veikalos visbiežāk strādā divas trīs pārdevējas, un iemesls, kādēļ veikalus pēc 15. novembra varētu būt jāslēdz, ir tas, ka šīm darbiniecēm vēl nebūs derīga sertifikāta. Vairums pārdevēju vakcinēšanās procesu sākušas pēdējā brīdī.

Visbēdīgākā situācija varētu būt tieši senioriem, kuri lielākoties arī dzīvo lauku viensētās. Ja nav savas automašīnas un tuvākais veikals ir 10 kilometru attālumā, tad situācija var būt gaužām bēdīga.

“Aibes” attīstības daļas vadītājs Juris Lamberts stāsta, ka kopumā tādu veikalu, kuri īslaicīgi būs jāslēdz, ciet ir trīs. "Pārējos varbūt pārdevējas no viena veikala uz otru organizēsim, bet trīs veikali būs ciet," viņš stāsta.

Vēl viens no populārākajiem veikaliem laukos ir “Lats”, taču šajos veikalos slēgt veikalus nevajadzēs, jo atrastas aizstājējas tām pārdevējām, kuras darbu uzteikušas.

Lielākā daļa darbinieku patiesībā vienkārši nav ticējuši, ka bez sertifikāta nebūs iespējams strādāt, un domājuši, ka valdība šo prasību atcels. Arī veikalu īpašnieki stāstīja, ka sākotnēji pārdevējas draudēja iet prom, bet, jo tuvāk nācis 15. novembris, jo vairāk saprata, ka nekur citur bez sertifikāta darbu nespēs atrast. 

TV3 Ziņas noskaidroja, ka “Top” un “Elvi” veikalos situācija ir laba, vakcinācijas aptvere sasniedz 90%. Taču veikalā “Elvi” būs vairāk nekā 80 darbinieku, kuri šīs prasības dēļ darbu uzteiks.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu