Latvijas Apdrošinātāju asociācijas biedru sapulcē pārvēlēti padomes locekļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) biedru sapulcē uz divu gadu termiņu pārvēlēti divi asociācijas padomes locekļi, kā arī apstiprināts asociācijas 2022.gada darba plāns un budžets, informēja LAA pārstāvji.

LAA padomes priekšsēdētājas amatā tika pārvēlēta "Ergo Insurance" Latvijas filiāles un "Ergo Life Insurance" Latvijas filiāles valdes locekle Ingrīda Ķirse, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā riska veidu apdrošināšanas jautājumos tika pārvēlēts "Compensa Vienna Insurance Group ADB" Latvijas filiāles vadītājs Aigars Freimanis.

Padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus dzīvības apdrošināšanas jautājumos turpinās pildīt "Swedbank Life Insurance" produktu attīstības nodaļas produktu vadītājs Latvijā Edgars Ozoliņš, kurš šajā amatā tika ievēlēts 2021.gada martā.

Biedru sapulce vienojās arī par turpmākajām LAA darbības prioritātēm, no kurām galvenās ir nozares likumdošanas pilnveidošana, iedzīvotāju uzkrāšanas paradumu stimulēšana, būvniecības apdrošināšanas modeļa izstrāde, informācijas apmaiņas uzlabošana ar valsts institūcijām, kā arī sadarbības veicināšana ar skolām un augstskolām un asociācijas informācijas tehnoloģiju (IT) projektu attīstība.

LAA ir dibināta 1993.gadā un pārstāv Latvijas apdrošināšanas nozares kopējās intereses, lai veicinātu nozares attīstību. LAA ir 14 biedri - astoņi riska un seši dzīvības apdrošinātāji, kuri kontrolē vairāk nekā 99% no Latvijas apdrošināšanas tirgus. LAA ir Eiropas apdrošinātāju apvienības "Insurance Europe" biedrs. Kopš 2004.gada LAA darbojas arī asociācijas ombuds jeb ārpustiesas atlīdzību strīdu izskatīšanas institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu