Pie Krievijas vēstniecības Berlīnē atrasts miris diplomāts (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas vēstniecība Berlīnē
Krievijas vēstniecība Berlīnē Foto: Shutterstock

Pagājušajā mēnesī pie Krievijas vēstniecības Berlīnē, Vācijā, atrasts miris krievu tautības diplomāts, piektdien vēsta Vācijas mediji.

Vīrietis, kuru policija bez dzīvības pazīmēm atrada 19.oktobrī uz trotuāra, acīmredzot izkritis no vēstniecības kompleksa, ziņoja izdevums "Spiegel".

Vācijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka šis gadījums ministrijai ir zināms, taču sīkāku informāciju nesniedza.

"Spiegel" citēja Krievijas vēstniecību, kas notikušo nodēvēja par traģisku negadījumu. Ministrija arī paziņoja, ka nekomentēs šo lietu ētisku apsvērumu dēļ. "Spiegel" ziņoja, ka mirušais ir 35 gadus vecs vēstniecības otrais sekretārs Kirils Žalo.

Taču žurnāls norādīja, ka Vācijas varasiestādes uzskata,

ka viņš strādājis arī Krievijas Federālajā drošības dienestā (FDD).

Žalo tēvs, Aleksejs Žalo, ir augsta ranga amatpersona FDD otrajā direktorātā - struktūrvienībā, kas, pēc Rietumu slepeno dienestu ziņām, bija iesaistīta Gruzijas pilsoņa nogalināšanā Berlīnes centrā 2019.gadā.

40 gadus vecais Gruzijas pilsonis Zelimhans Hangošvili tika nošauts 2018.gada 23.augustā Mazajā Tīrgartena parkā Berlīnē.

Par slepkavību tiesas priekšā saukts 55 gadus vecais Krievijas pilsonis Vadims Krasikovs, kas pazīstams arī ar vārdu Vadims Sokolovs. Vācijas prokuratūra uzskata, ka slepkavību pasūtīja Maskava.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu