Francija "veselības pases" izmantos līdz nākamā gada vidum

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Francija nolēmusi līdz 2022.gada jūlijam turpināt izmantot "veselības pases", kas ieviestas cīņā ar pandēmiju.

"Veselības pase" apliecina nesen veikta Covid-19 testa negatīvu rezultātu, Covid-19 pārslimošanu vai pabeigtu vakcināciju.

Pēc asas pretestības no Senāta puses Francijas parlaments šodien pieņēma attiecīgu likumu ar balsojumu Nacionālajā asamblejā.

Līdz šim "veselības pasu" izmantošana bija apstiprināta tikai līdz novembra vidum.

Ar šo likumu ārkārtas stāvokļa veselības jomā pakāpeniskā atcelšana atlikta līdz jūlija beigām, kas nozīmē, ka valdība varēs turpināt noteikt ierobežojumus sociālajai dzīvei.

Pasākumu pagarināšana izraisīja strīdu parlamenta palātās un to starpā.

Parlamenta augšpalāta Senāts vēlējās apstiprināt pagarinājumu tikai līdz februāra beigām. Tomēr parlamenta apakšpalātai Nacionālajai sapulcei, kas ir liberālāka, bija beidzamais vārds sakāms šajā jautājumā.

Likums arī palielina naudas sodus par "veselības pasu" viltošanu, un ļauj skolām iegūt informāciju par to skolēnu vakcinācijas statusu.

"Veselības pases" Francijā tika ieviestas jūnija sākumā. Strauji pieaugot Covid-19 skaitam, Francija vasarā nolēma, ka šis dokuments būs neieciešams iekļūšanai kafejnīcās, restorānos, sporta centros, kinoteātros, citās izklaides un kultūras iestādēs, tālsatiksmes vilcienos un citur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu