Austrijā stāsies spēkā stingrāki ierobežojumi cīņā ar pandēmiju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Austrijas slēpošanas kūrorts Išglā.
Austrijas slēpošanas kūrorts Išglā. Foto: ISA HARSIN/SIPA/2011301507

Austrijā no pirmdienas stāsies spēkā stingrāki ierobežojumi cīņā ar pandēmiju, tostarp restorānus, viesnīcas un kultūras pasākumus bieži būs atļauts apmeklēt tikai cilvēkiem, kas vakcinēti pret Covid-19 vai to pārslimojuši.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā pirmdien ar četru nedēļu pārejas posmu, lai pamudinātu cilvēkus vakcinēties, piektdien paziņoja Austrijas kanclers Aleksandrs Šallenbergs.

"Neviens nevēlas sašķelt sabiedrību, bet mūsu pienākums ir aizsargāt cilvēkus mūsu valstī," preses konferencē paziņoja Šallenbergs.

Austrijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz gandrīz deviņus miljonus, piektdien tika reģistrēti 9300 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir jauns diennakts rekords šogad.

Austrijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti aptuveni 64% iedzīvotāji, kas ir zem Eiropas Savienības (ES) vidējā rādītāja, kas ir 67%.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem ar negatīvu Covid-19 testu vairs nepietiks arī to pakalpojumu saņemšanai, kuros cieši jākontaktējas ar cilvēkiem, piemēram, frizētavās, un tikai vakcinētie un pārslimojušie varēs apmeklēt pasākumus ar 25 cilvēkiem vai vairāk.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu