Glāzgovā un citviet pasaulē norisinās plašas klimata aktīvistu demonstrācijas (15)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Glāzgovā, kur turpinās ANO klimata konference COP26, desmitiem tūkstošiem klimata aktīvistu sestdien piedalās demonstrācijā, aicinot pasaules valstu valdības rīkoties aktīvāk, lai samazinātu fosilā kurināmā izmantošanu, bremzētu globālās klimata pārmaiņas un palīdzētu kopienām, kas ar tām jau saskārušās.

Neraugoties uz stiprām vēja brāzmām un novembra lietu, gājiens vienojis dažāda vecuma un visdažādāko sabiedrības kustību pārstāvjus no visas Skotijas, pārējās Lielbritānijas un citām valstīm, kas nes plakātus ar vārdiem "Apturiet lielos piesārņotājus!", "COP26, mēs jūs vērojam", "Mums nav planētas B".

Gājienā piedalās arī daudzi Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas pamattautu kopienu pārstāvji, pievēršot uzmanību situācijai, ka daudzām no tām konferencē pat nav oficiālas pārstāvības, lai gan pamatiedzīvotāji vistiešākajā veidā saskaras ar problēmām, ko rada negausīga mežu izciršana un izrakteņu ieguve.

Līdzīgas demonstrācijas šai dienā notiek arī citās Eiropas pilsētās - Londonā, Kārdifā, Parīzē, Dublinā, Kopenhāgenā, Cīrihē, Stambulā - un citviet pasaulē - Kenijā, Brazīlijā, Austrālijā un Kanādā.

Londonā aptuveni tūkstotis cilvēku pulcējās gājienam pie Anglijas Bankas ēkas ar plakātiem "Mazāk vārdu, vairāk darbu!" un "Beidziet vairīties no atbildības!“, paužot viedokli, ka Londonas finanšu rajons darbojas kā "klimata krīzes mašīntelpa".

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu