iPhone ražotājs izlaidīs elektromobili (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foxtron Model E
Foxtron Model E Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Taivānas kompānija Foxconn, kas savā rūpnīcu kompleksā Ķīnā ražo dažādus Apple produktus, tai skaitā iPhone un iPad, tagad nodarbojas ar automobiļu ražošanu.

Oktobra vidū Foxconn prezentēja trīs elektroauto - kompaktu krosoveru Model C, sedanu Model E un autobusu Model T. Modeļu vārdu veidošana mats matā atgādina Ford nomenklatūru pagājušā gadsimta sākumā vai Tesla vārdu došanas paradumus, bet tas būtu sīkums. Galvenais ir tas, ka Foxconn autobūves jomai ir pievērsušies pilnā nopietnībā, turklāt Model E ir izstrādāts kopā ar itāļu auto dizaina namu Pininfarina.

Model E līdz ar to ir arī interesantākais no augstāk minētās trijotnes, un Pininfarina informācija liecina par visai iespaidīgiem automobiļa tehniskajiem dotumiem. Bez tā, ka Model E izskatās aizraujoši, tas ir arī jaudīgs un ar lielu elektrisko sniedzamību. Proti, sākotnējā informācija liecina, ka Model E, kas tirgū tiks piedāvāts ar Foxtron zīmolu, attīsta 750 zirgspēkus, līdz 100 km/h paātrinās 2,8 sekundēs un ar vienu uzlādi var nobraukt 750 kilometrus. 

Foxtron Model E
Foxtron Model E Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Dažos prezentācijas kadros, kur pavīd automobiļa interjers, redzams moderns pieskāriens ar elegantu materiālu izvēli un plašām ekrānu virsmām. To kvalitāti un lietošanas ērtumu gan novērtēt varēs tikai 2023. gadā un, visticamāk, arī tikai Taivānā.

Foxtron Model E
Foxtron Model E Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu