Roku āda kā bruņurupucim? 5 ādas skaistuma noslēpumi skarbajā rudens sezonā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rudens un ziemas laikapstākļi mēdz būt nesaudzīgi pret roku ādu – tā kļūst sausa, raupja un var pat saplaisāt. Kosmētiķe Ieva Strautkalne sagatavojusi vērtīgus ieteikumus, kas ļaus izvairīties no aukstā laika ietekmes, jau laikus parūpējoties par roku ādas skaistumu un veselību.

“Rudenī un ziemā, kad gaisa temperatūra ir tuvu nullei un pat vēl zemāka, roku āda, sevi aizsargājot no laikapstākļu nelabvēlīgās ietekmes, nereti kļūst sausa un raupja. Turklāt roku dezinfekcijas līdzekļu pastiprināta lietošana un bieža roku mazgāšana izjauc ādas pH līmeni, situāciju tikai pasliktinot. Tomēr, laikus un regulāri rūpējoties par savām rokām, mēs varam novērst, ka tā kļūst sausa, raupja un pat saplaisā. Gada aukstākajā laikā svarīgi, lai rokas būtu siltumā, kur tās nevarētu appūst vējš, vairākas reizes dienā tiktu lietots mitrinošs vai pat barojošs roku krēms un uzturā patērēts pietiekams daudzums ūdens,” norāda Ieva Strautkalne.

#1 Velc cimdus

Līdz ar pirmajiem vēsajiem rudens rītiem ieteicams vilkt cimdus, tādējādi jau laikus pasargājot roku ādu no nelabvēlīgiem laikapstākļiem. Cimdi palīdzēs uzturēt rokas siltas un neļaus aukstajam vējam tās appūst, turklāt, ja pirms došanās ārā rokas būs ieziestas ar barojošu krēmu, cimdi ļaus tam efektīvāk iesūkties ādā. Ikdienas lietošanai vēlams izvēlēties dabīgās vilnas cimdus, kas būs maigi un patīkami, kā arī sildīs rokas aukstajos rudens vējos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu