Eksperti informē par infarkta simptomu atpazīšanu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Infarkta gadījumā pats svarīgākais ir atpazīt simptomus un nekavējoties izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Taču oktobra sākumā veiktajā socioloģiskajā aptaujā 76% no Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 40 līdz 60 gadiem atzina, ka nepieciešamības gadījumā izsauktu neatliekamo medicīnisko palīdzību, bet attiecībā uz infarkta simptomiem jūtas tikai daļēji zinoši.

Lai uzlabotu šo rādītāju, kampaņas “Laiks ir dzīvība” ietvaros Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) 10. novembrī plkst. 11.00 organizēs tiešsaistes preses konferenci, kurā speciālisti pastāstīs par infarktu un tā simptomiem.

Preses konferences laikā tiks prezentēti nesen veiktās socioloģiskās aptaujas dati par infarkta simptomu atpazīšanu starp Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 40 līdz 60 gadiem. Tāpat konferences laikā eksperti stāstīs par infarktu, tā simptomiem un to atpazīšanas nozīmi.

Preses konferencē piedalīsies:

  •  SPKC Veselības veicināšanas departamenta direktore Ilze Straume;
  •  Latvijas Kardiologu biedrības prezidents, kardiologs Andrejs Ērglis;
  • ·Ārste kardioloģe, Latvijas Kardioloģijas centra Ambulatorās un diagnostikas nodaļas vadītāja Iveta Mintāle.

Preses konferencei būs iespējams sekot līdzi SPKC Facebook lapā

un ziņu portālā TVNET!

Savukārt tajā pašā vakarā plkst. 18.00 ikviens interesents varēs pārbaudīt savas zināšanas par infarktu un tā simptomiem īpašā sirds tematikai veltītā viktorīnā, kas norisināsies tiešsaistē SPKC Facebook lapā sadarbībā ar organizāciju “Prāta spēles”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu