Par laulībām paziņo talibu sašautā izglītības aktīviste Malala

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien Lielbritānijā salaulājusies Nobela Miera prēmijas laureāte Malala Jusafzai. 2012.gadā Pakistānā talibi 15 gadus veco meiteņu tiesību un izglītības aktīvisti sašāva galvā.

24 gadus vecā Malala par laulībām ar Aseru Maliku paziņoja sociālajos tīklos. Islāma tradīcijās ieturētā nikas ceremonija notika Anglijas pilsētā Birmingemā.

"Ar Aseru mijām gredzenus, lai būtu partneri uz mūžu," otrdien paziņoja Malala. 

Nikas ceremonijai nav juridiska spēka, taču tas ir pirmais solis islāma laulībās. Parasti vēlāk notiek vēl viena atsevišķa ceremonija, taču nav zināms, vai pārim tāda jau bijusi.

Pakistāniešu aktīviste pēc talibu uzbrukuma tika nogādāta slimnīcā Birmingemā. Viņa ar ģimeni apmetās Lielbritānijā uz dzīvi. 

15 gadu vecumā viņa nodibināja Malalas fondu, kas aizstāv meiteņu tiesības iegūt izglītību visā pasaulē, bet 17 gadu vecumā kļuva par jaunāko Nobela Miera prēmijas laureāti. Viņa saņēmusi arī Saharova balvu un vairākkārt bijusi ierindota starp žurnāla "Time" ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē.

Pagājušogad Malala absolvēja Oksfordas Universitāti.

Malala iepriekš paudusi atturīgu attieksmi pret laulībām. "Joprojām nesaprotu, kāpēc cilvēkiem obligāti jāprecas," viņa jūlijā teica intervijā žurnālam "Vogue". "Ja vēlies šo cilvēku savā dzīvē, tad kāpēc jāparaksta dokumenti par laulību, kāpēc tā nevar būt vienkārši partnerība? Mana mamma saka: "Neuzdrošinies tā runāt! Tev jāapprecas, laulība ir skaista.""

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu