Polijas premjerministrs apsūdz Baltkrieviju valsts terorismā (19)

Baltkrievija apsūdz Poliju cilvēktiesību pārkāpumos
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis trešdien apsūdzējis Baltkrieviju "valsts terorismā" saistībā ar migrācijas krīzes radīšanu uz Polijas un Baltkrievijas robežas.

"Mums skaidri jāsaka, ka tas, ar ko mēs šeit saskaramies, ir valsts terorisma izpausme," žurnālistiem Varšavā kopīgā preses konferencē ar Eiropadomes prezidentu Šarlu Mišelu sacīja Moraveckis.

Viņš uzskata, ka Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko šādi arī klusi atriebjas Polijai par tās sniegto atbalstu Baltkrievijas opozīcijai.

Baltkrievijas diktatora Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Baltkrievija noliedz, ka organizētu migrantu krīzi, un apsūdz Poliju cilvēktiesību pārkāpumos, atsakoties ielaist migrantus.

Mišels sacīja, ka atkal tiek apspriestas iespējamās sankcijas pret Minsku, un piebilda, ka ES valstis par to konsultēsies pirmdien.

"Mums jādemonstrē spēcīga vienotība, lai mums būtu ietekme un mēs varētu apturēt notiekošo, jo tas nav pieņemams," sacīja Mišels.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu