ES par lomu Baltkrievijas migrantu krīzē varētu noteikt sankcijas Krievijas un Turcijas lidsabiedrībām (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) apsver sankciju ieviešanu pret Krievijas lidsabiedrību “Aeroflot” un Turcijas aviokompāniju “Turkish Airlines” saistībā ar to lomu migrantu krīzē pie Baltkrievijas robežas ar ES, vēsta aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

ES vēstnieki trešdien vienojās paplašināt sankcijas pret Baltkrieviju, lai vērstos pret režīmu par tūkstošiem migrantu nosūtīšanu uz ES robežu.

Kā ziņoja aģentūra “Reuters”, jaunās sankcijas varētu tikt piemērotas aptuveni 30 Baltkrievijas fiziskām un juridiskām personām, tostarp pret Baltkrievijas aviokompāniju “Belavia”, kas visaktīvāk veic migrantu transportēšanu uz ES.

“Belavia” jau šobrīd ir liegts veikt lidojumus uz ES.

Kā liecina “Bloomberg” rīcībā esošā informācija, ES plāno notiek sankcijas uzņēmumiem, kuru lidmašīnas tiek izmantotas migrantu transportēšanā.

Sagaidāms, ka jaunākās sankcijas varētu tikt ieviestas decembra sākumā.

Uz informāciju par iespējamo sankciju noteikšanu “Aeroflot” jau reaģējušas Krievijas varas iestādes - ja šādas sankcijas tiks ieviestas, Krievija varētu lemt par aizliegumu rietumvalstu lidsabiedrībām veikt lidojumus Krievijas gaisa telpā.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu